69    1    0  

Fundament veranda

 1     0
Hei🙋🏻‍♀️
Skal bygge veranda, og er veldig usikker på hvordan jeg skal utføre fundamenteringen. Bor i trøndelag, og finner ingen steder hva frostsikker dybde ligger på her. Ser for meg to alternativer:
1) grave ned til frostfritt (jordborr?), for så å støpe i rør. Vil det bli godt nok? Eller må det uansett isolering til? Hva er frostsikker dybde i Trøndelag?
2) med markisolering. Men hvor store hull bør da graves? Og hvordan gjør jeg dette på best mulig måte?

Verandaen er ikke stor, 5m bred, 2m ut fra veggen og 2m over bakken. Men det er vel uvesentlig

Hilsen nybegynnerhobbysnekker’n🔨

jaf
   #1
 5 886     tromsø     0
Først må du finne litt ut om massenes under terrasse ? Er de "gode nok" ? Er masser telesikre ? Løs jord eller hard sand. Så ville jeg støpt enkle fundamenter på 50 x 50 cm med en 30-50cm "stuss" opp (bruk et metallrør eller papprør. Forskaling kan være 4 stk 8" bord på 50cm hver. Er massene "gode nok" hadde jeg droppet isolering. Eventuelt bare en liten firkant styrofoam under fundament. Frost vil de bli uansett i et fundament som ligger ute i det fri. Et hus (kjeller) er frostfritt, når det isoleres med for eksempel 10cm styrofoam utvendig. Men det er fordi det er litt varme i huset. Men en konstruksjon som ligger ute i det fri vil uansett fryse til slutt. Du trenger ikke grave ned til frostfrittt. Da må du 2 meter ned ?