#21
 3,277     I huset mitt     0


Hehe, Weber stiller ofte i samme klasse som for de som har kjøpt den som Honda, Festtool, etc.  8)
-Er dyrt og liksom det beste som finnes, i en klasse for seg selv og aldri noen problemer og dårlige løsninger.  ::)
Weber er bra det stort sett, men finnes også andre like bra griller.

Ofte er det forskjell i stålet på støpejernsrista, de dyrere grillene har best rist som ikke ruster til helv.... etter 2 måneder. 
Jeg synes det er gull med en sånn flat rist/plate på deler av grillen, slik at man lett griller hamburger, fisk, etc som blir best med fast underlag.
Kjøp en grill som har 3 brennere, da blir den kjapp varm og man kan lage litt mengde mat om det dukker opp litt folk.
Sidebluss er jeg usikker på om man virkelig trenger....


Landmann til 4000,- har fire brennere, to støpjernsrister, en støpjernsplate/rille og en sidebrenner. Hvordan det er forskjell på om en tung støpejernsrist ruster fort elle sagte vet jeg ikke, men høres mer ut som selger humbug. Støpjernsrista blir jo innsauset med godt fett så den ruster ikke uansett.

Er egen observasjon det med dyr og billig støpejernsrist; hadde en Sunwind grill og en kollega kjøpte modellen litt under. Der min rist holdt helt suverent, lett å rengjøre og uten en brun rustflekk, så var hans brun og rusten etter 1 sommer. Merkelige greier, begge griller stod ute hele sommeren og vi fant ut at vi grilla ganske likt.  8)

Når grillene begynner å koste 4-6 tusen, da er de fleste merker greie.

   #22
 36     Rogaland     0


Nå har jeg ikke testet Landmann sine grassgriller. Men har vært borti andre merker og det jeg kan se at ingen klarer å komme opp i de temperaturene som Weber klarer som er kritisk når du skal grille biff f.eks


Trodde kW var kW uansett hvem som produserte grillen, ja ja, man lærer noe nytt hver dag Wink Ikke noe problem å svi en biff til køl på en Landmann.


Problemet er ikke at de ikke klarer å brenne gassen i like stort tempo, er vel heller at de ikke klarer å beholde varmen. Skal du grille en biff er trikset å få så høy varme som mulig og kjøre ett par minutt på hver side så du får en god grillskorpe.

Kan forøvrig anbefale denne boken for de som er litt over snittet interessert i grilling:

http://www.amazon.com/Mastering-Grill-Owners-Outdoor-Cooking-ebook/dp/B004AHKEYQ/ref=sr_1_6?s=books&ie=UTF8&qid=1398761070&sr=1-6&keywords=grill+master
  (trådstarter)
   #23
 514     0
Kjøpte meg en Nordic Season Varberg på Coop til 1490,- jeg, så får vi se om det er noe kvalitet, om det ikke viser seg å være noe særlig så var det nå uansett ikke store kostnaden med den likevel Smile
   #24
 181     Akershus     0
Det man skal se etter er et merke med "WEBER" på fronten.

Har eid og testet en haug ulike varianter. Konklusjonen er at WEBER koster litt mer, men også er litt bedre og varer litt lenger.

Men så klart: noen sverger til Kia og andre til BMW Smile
   #25
 360     Røyken     0

Skal til å kjøpe en gassgrill men det er jo en trillion merker og rustfritt, keramisk, emaljert osv...

Hva bør man se etter når man skal kjøpe en gassgrill?

Jeg har pr dags dato ikke mulighet for å plassere den inne, så den blir nok stående ute under trekk mellom sesongene om det skulle spille noen rolle for hva jeg bør velge.


Hvis du har bestemt deg for gass, og MÅ ha det, så er jeg enig med deg, da er det en trillion merker å velge mellom.
Primus er gode på gassgrill, og selges under flere forskjellige merker.
Weber er helt klart en av de bedre på gass ( og enda bedre på kull).

Hvis du mot formodning ikke like vel MÅ ha gass...
Kjøp deg en Kamado-grill. En dome-grill på kull.
Merker er:
Big Green Egg
Primo
Komodo
Kamado Joe

De første tre er dyre, veldig dyre her i landet.
Videre er de andre to medium dyre.

Men... Char-Griller sin kamado heter Akorn, og er et funn!
Koster ca 1800,-kr på Amazon, og er en velfungerende kamado.
Ikke på høyde med Big Green Egg og Primo, men de koster 10-15.000,-kr som er uaktuelt for meg.
Akorn er likevel en fantastisk ovn. På kull.

Etter mange år med matlaging våde som kokk og som hobby, er gassgrill helt uaktuelt.
Mat tilberedt på kull er overlegent bedre på alle måter.

Med en kamado er grilling i tradisjonell form bare en ting du kan gjøre, jeg bruker den som bakerovn, pizzaovn, og ikke minst, som bbq smoker.

Google "kamado bbq" og les litt hvis du vil. Det er en fantastisk verden der ute med kamado-ovner.
Du vil garantert få et annet syn på mat etter en kamado :)

Lykke til.

Trio er en Primusgrill som selges av bl a Felleskjøpet og Coop. Den er en grei grill for penga.

Keep Calm & BBQ;)
Signatur