77    5    0  

Gjerde mot masse

 3     0
Hei.

Vi holder på å gjøre klar uteområdet hjemme, vi har fått lødd opp en steinmur i fronten av tomten, her ble det en missforståelse mellom meg og firma som har laget steinmuren.

Jeg hadde planer om å få en steinmur som lå på samme høyde som ferdig plen, men nå har det blitt laget en liten skråning ned mot steinmuren.

Nå har det blitt gjort slik og firma som har laget steinmuren har pakket sakene og reist. De kommer selvsagt tilbake om nødvendig. Men først ser jeg på andre muligheter til og få det til.

Spørsmålet mitt er om jeg kan sette opp et gjerde på steinmuren, for så og legge en duk til å holde massen inne med og fylle opp.

Tenker da og bore meg ned i steinen og sette opp et tre rekkverk. Det er ca 60-80cm som mangler og fylle opp, vil rekkverket klare og holde på massen uten og bøye seg over etter tid?

Har laget en liten kjapp skisse over det.

Takker for svar

Mvh
KristianGjerde mot masse - Tegning.png - kristian009

TSt
   #1
 7 495     0
Finnes ikke noe tre konstruksjon som holder dette. Er det tomtegrense så har en ikke lov å fylle opp uten å søke heller. Men er det inne på tomten nå en f.eks. legge en svill og legge en mur oppå denne og så rekkverk oppå dette igjen. Det kan gå. Husk drenering under / i bakkant.
  (trådstarter)
   #2
 3     0
Takk for svar.

Dette er ikke like ved tomtegrensen, litt innenfor. Det er drenering under steinmur Smile
TSt
   #3
 7 495     0
Tolket at steinmuren er nederst eller er skrå bakken steinsatt. Det var under en evt ny mur der hvor du har tegnet gjerde en også bør passe på drenering.
TSt
   #5
 7 495     0
Men du kan forsatt ikke lage noe ny "mur" ved hjelp av et tre gjerde. Da må en ha en ny mur her i et egnet materiale og gjerde på toppen hvis den blir så høy at det trengs.