78 248    56    15  

Anbefalt gresstrimmer

RTv
 899     7
Må kjøpe meg ny gresstrimmer no. Er det noken som har tips til eit godt kjøp? Hadde først tenkt elektrisk, men begynner no å lure litt på bensin. Greit å sleppe ledningen...
Helst under 1000kr

   #1
 3 708     Ringerike     0
Har en Partner Colibri (bensin) på 3 året og den er lett (kona elsker den) men har bare en tråd. Fikk velge mellom at kona brukte den og en med 2 tråder så valget var enkelt  ;D

Bensin så klart: Skal bare du bruke den så legg i 500kr til og få en med kraftigere motor og 2 tråder..
Signatur
   #2
 160     Øygarden     1
Har og ein gamal Partner med ein tråd.(arvegods) Denne putrar og går og held lenge til vanleg kanttrimming.

Fantaserar om ein eg kan setja på knivar på slik at eg kan få vekk lyngen.

Du finn sikkert ein billeg kantrimmar hos jernvaren, eller Plantasjen.
   #3
 520     0
Har også en colibri med en tråd, kosta under 1000. Strålende fornøyd, den putrer og går på tredje året. Om man skal slå store områder ville jeg gå opp en størrelse eller to, men da blir hele greiene mye tyngre og mer masete. Colibrien er liten og lett i bruk, perfekt for normale hager, men bråker noe vanvittig :o

Husk beskyttelsesbriller, hørselvern og at dusjen er ledig etterpå, den spruter i alle retninger.
   #4
 93     Oslo - Marka     0
Jeg har en kamerat som driver jernvarehandel med verksted, og han fraråder å kjøpe trimmere med krummet kraftoverføringsaksel. I denne bøyen går drivakselen visstnok over i en fjærlignende sak, og dette er visstnok skrale greie. Hans råd er å kjøpe en med rett kraftoverføringsaksel.
Signatur
   #5
 120     Revetal     1
Det både stemmer og ikke stemmer. Er selv motormekaniker og reparerer disse. Helt korrekt at de med buede stammer har en drivwire av en type fjærstål, men de fungerer helt fint, så lenge du ikke prøver deg med en overdimensjonert tråd ellerkrattblad. Skal du ha noe røsligere saker da må du over på noe med rett stamme og vinkelgir.
Vær obs på at du kan få billige Stiga modeller med dette, men pass deg, de er produsert i kina, og kvaliteten er meget skrall, har vært veldig mye tull med disse. Ryobi, Echo, Jonsered, Husqvarna, Partner, er bare noen av de forskjellige merkene. Dette er langt mere solide og holdbare trimmere/ryddesager.

Men, tenk deg godt om over hva slags bruk du skal ha den til, og hvor du evt kan få reparet den hvis den skulle gå i stykker.
Signatur
   #6
 500     1
Jeg trenger en bensindreven kantklipper som er relativt rimelig. Den skal erstatte en relativt dårlig elektrisk kantklipper som forsåvidt har fungert bra. Grunnen til at jeg vil bytte den ut er ene og alene fordi jeg ønsker en bensindreven kantklipper.

Jeg bor i øyeblikket i UK og tenkte jeg skulle kjøpe noe på axminster.co.uk 
Lurte litt på Makita RST210 Petrol Line Trimmer. Koster 120pund (ca 1300kr) i denne butikken. Er 22kubikk og 2-takt. Noen som har noen formening om denne, om prisen er god i forhold til i Norge, eller har noen andre tips til meg?
   #7
 95     Melhus, Trøndelag     0
Løfter opp denne tråden igjen, da jeg er i markedet etter en pålitelig bensindrevet gresstrimmer for 1000-1500 kroner. Kjøpte en Partner Colibri II her om dagen, men den lot seg ikke starte. Sikkert bare uheldig med et mandagsprodukt, men ble irritert og leverte den inn for penger tilbake. Noen som har noen meninger/erfaringer/tips?

   #8
 829     Hordaland     0
Har en av disse Kolibriene jeg også, og anbefaler de fleste å kjøpe noe bedre og mer robust, iallefall til de som har endel som må klippes.
Batteriklippere er noe som de i høyblokk og hagekasse kan ha glede av.
Klippere med ledning går an, men selv foretrekker jeg de bensindrevne.

Hvis en har hage som meg, der det vokser de utroligste ting, så kan det være en stor fordel å kunne bytte ut trådene med ett kappeblad.
Enkelte planter har tykk og sterk stamme, noe som kun fører til avrevet klipptråd.
   #9
 899     Bergen     0
Jeg tok den helt ut og kjøpte en Stihl FS200, 36 ccm, 2,2 hk, 6,3 kg. God sele.

Tar alt av kratt og skog, nesten.....
   #10
 3 259     Akershus     0
Har en batteridreven Bosh greie, bruker samme batteriene som drillen. Et par batterier så har jeg tatt det meste av småknask jeg må ta på vår 1,5 mål tomt. Bråker lite og spruter lite.

Colibrien blir mindre brukt pga støy, sprut og drittlukt av totaktsolja etter bruk. Jeg må dusje etter bruk. Den taes kun frem når jeg må trø til ordentlig et par ganger om året.

Ang bøyd aksel osv. Tråd gjør jo at belastningen på aksling blir minimal og sjansen for å ødelegge noe likeså. Å kjøpe gresstrimmer med skjær og sæler blir vel overkill de luxe hvis man har en vanlig hage, men har man skog/kratt eiendom så blir det vel noe annet.
Signatur