13 649    7    14  

HATER KLØVER!! Hvordan bli kvitt?

 13     I enden av veien     4
Vi har en forholdsvis ny plen, og jeg var superflink å luket før vi sådde, og har nesten ikke løvetann i plenen nå. MEN det er kløver, og den sprer seg med lynets hastighet! Hvordan kan jeg bli kvitt den?

  (trådstarter)
   #3
 13     I enden av veien     0

Kløver er en utrolig gunstig plante for plenen og jorda sånn sett bort fra at noen ønsker veldig uniform tekstur i plenen..

Gunstig på hvilken måte?
Den er stygg, og er så tett at gresset ikke klarer å vokse igjennom. HATER fa..skapet!!  >Sad
   #4
 5 294     Tromsø     4
Kløver er mykere å gå barbeint på enn gress, særlig når det er nyklipt, og kløver er nitrogenfikserende, det samler nitrogen i røttene som er med på å gjødsle gresset.

Mange plenfrøblandinger er tilsatt kløver. Pass på å velge en annen blanding hvis du ikke liker kløver. Om det blir for mye kløver, så har noen gode erfaring med "plenrens", men andre har erfaring med at den tar løvetann og mye annet, men lar kløveren stå. Kommer sannsynligvis an på hvilken type kløver du har i plenen.

Ellers, generel rådet for å få gresset til å komme seg høyt på strå og ikke kveles av andre planter: Gjødsle plenen, og still plenklipperen litt høyere, klipp det aldri kortere enn fem cm, selv klipper jeg på ca sju cm da det ser ut til å få gress til å konkurrere ut mose.
Signatur
   #5
 158     2
Nå viser det seg at desse perfekte grønne planene ikke er bra for humlene, så la kløveren vokse i plenen din ❤ Jeg har frivillig sluttet kampen mot løvetann i plenen. Og planter gradvis større og større staudeområder. Lar til og med brenneneslen stå i fred.
   #6
 1 246     Bergen     2
Kløver er en viktig nytteplante fordi den kan binde nitrogen fra lufta ved hjelp av bakterier som finnes i jorda. Og dermed til nytte for andre planter som vokser der også.
Signatur
   #7
 1 061     Jevnaker     0
Her er løsningen på TS sitt problem. Støp betong i hele hagen og sleng det på Wink
Signatur