170    5    0  

Hekk & hundetoalett...

TDJ
 1 466     Asker      0
Hei,
lurer på om noen har noen råd, alternativt kjerringråd, for følgende:

Naboen (og andres) hund(er) skvetter i hekken vår :-o !
Finnes det noe slags middel / pulver e.l. som kan strøs ut og som får alle hunder til å finne sitt pissoar et annet sted ?! 

Ser ikke ut til at det bryr hekken, men er rimelig lite "appetittlig" - særlig på vinteren Blush. Og det er små barn der som spiser snø og også leker i veikanten .. 

Har vel forstått at skvetting er hunders form for kommunikasjon, har én hund skvettet en plass så kommer mer eller mindre alle andre til å gjøre det samme :@@...   Vi bor helt øverst / ytterst i et boligfelt og tilgang til utmarka starter i realiteten ved vår tomt. Mer eller mindre alle som går tur med bikkja si får en stopp ved hekken vår.. Noen av de firbeinte legger også igjen mer eller mindre greit fordøyd hundefor..., noen eiere benytter plastposen (bra !) ... og dumper det i vår søppelkasse som står laglig til rett ved hekken.. Sad.  

Nå har vi fått ny nabo rett over gaten -- med hund. Noen ganger om dagen blir bikkja "luftet", dvs eier står stille og fomler med nesa i mobil-telefonen mens bikkja i laaangt løpebånd  skvetter/markerer i vår hekk... Lager antagelig en "magnet" for alle bikkjer senere på dagen...
 
Mange her inne vil ganske sikkert si "snakk med naboen", men ønsker ikke å starte opp et nytt naboskap med å klage (er også et poeng at vedkommende har flyttet sine 3 søppelkasser ut fra egen eiendom og de står nå ute i gata og stjeler en parkeringsplass for besøkende - morsomt). Hjelper heller ikke mot "alle de andre". Vil først forsøke å få (alle) bikkjene til å snu i døra...  Kona's forslag ("sag ned og hiv hele hekken ..!") er det eneste som ligger på bordet akkurat nå.

Alle forslag mottas med takk !


Signatur

   #1
 2 731     0
Tror du bare får lære ungene litt Frank Zappa - "Don't eat that yellow snow".

Dete er en grunn til at du ikke har fått noe svar: Det nytter ikke å få hunder fra å skvette. Det hører til deres natur, og deres fysiologi.

Ditt eneste håp om å få redusert skvettingen er om du får "gatas skrekk", den eldste hunden med mest autoritet, til å komme der tidlig på morgenen så han er den første; da vil ihvertfall en del av de andre av ren ærefrykt unnlate å skvette samme sted. Men du slipper ikke unna "gatas skrekk".

(Jeg hadde en gammel hund og en ny valp som begynte å bli stor nok til å markere. Valpen prøvde seg bare et par ganger på å markere over der gamlingen først hadde vært ute. Den snerringen som gamlingen da kom med, skremte ihvertfall unghunden fra å prøve seg særlig mye på slik opposisjon. ... Og ved en anledning var det meg som slo lens ute i skogen, og gamlingen som forsøkte å markere over det. Jeg ga ham en usedvanlig skarpt "Nei!", og han kom krypende på buken tilbake til meg. En utmerket anledning til å vise hvem som var sjefen!)

På den nøkterne siden: Hundepiss lukter ikke spesielt mye ... med mennskeneser, ihvertfall. Kattepiss kan være langt verre. Og jeg er rimelig sikker på at det er ganske likt for hunder og mennesker: Urinen er steril (så sant du ikke har en urinveisinfeksjon, men det er ikke spesielt vanlig for hunder). Det er ikke noe "farlig" ved urin. I enkelte (såkalt "primitive") kulturer inngår faktisk kupiss som ingridiens i visse sermonielle drikker! Så motviljen mot gul snø er først og fremst kulturelt tillært.

For de fastere stoffer: Jeg setter så stor pris på at hundeeiere bruker posen og plukker opp etter seg, framfor å bare la det ligge på fortauet, at jeg synes det er helt fint når jeg regelmessig ser hundeposer i søppelspannet vårt. De utgjør ikke akkurat noe voldsomt volum som begrenser vår egen søppelmengde! I valget mellom å ha det på fortauet utenfor huset mitt og å ha det i søppelkassa mi foretrekker jeg absolutt det siste!

En teoretisk, men ikke gjennomførbar, måte å holde hundene unna på ville vel vært om du hadde brukt samme strategi som jeg brukte overfor gamlehunden min, og han brukte overfor valpen: Om du sto klar når du så disse hundene nærme seg din hekk, og selv slo lens der. Når så hunden vil markere over ditt, snerrer du til den, med grov, buldrene røst ... da kan du nok få lært opp de fleste til at dette er ditt område, ditt revir Smile. Men du skal vel bo ganske langt ut på landet for at det skal være sosialt akseptabelt å gjøre det på den måten.
   #2
 1 404     0
Sett noe på innsiden av hekken, holder ungene på innsiden og hundene på utsiden.
ikke nabokrangel, ikke noe problemer, og du slipper å følge rådene over Wink
TDJ
  (trådstarter)
   #5
 1 466     Asker      0
@keal
Er vel inneforstått med det meste du skriver, men takker & bukker for kreative forslag for selv å ta over som gata's skrekk Smile.  Er rimelig godt møblerte hjem i gata, er vel redd for at om jeg begynte å "skvette" på egen hekk et par ganger om dagen og i tillegg passet på å bjeffe, knurre og opptre særdeles truende mot alle (andre...) bikkjer i nabolaget så tok det nok ikke lang tid før ordensmakten også blandet seg inn.. Grin.  Er vel mer sannsynlig at undertegnede ble buret inn enn at noen utøver bedre kontroll med hvor kjøteren skal markere.

Med bikkja i bånd (er båndtvang her, bor både elg og rådyr her også... Laughing ) burde det være mulig overstyre både fysiologi og natur ihvertfall 30-40 meter og "la det skje" i fri natur i steden.

Okke som;  det må da finnes noe blant alle verdens lukter som fungerer mer skremmende for hunder enn en grunneier's sekreter. Hadde bra suksess mot noen katter som likte å legge igjen saker & ting under trappa opp til huset, pepper var en innertier der. Etter noen (mange...) poser med pepper over tid har det nå i flere år ikke vært antydning til lukt (og det er IKKE grunneiers luktesans som gikk fløyten pga stadig påvirkning av pepper...).

Nuvel, ingen katastrofe dette - den absolutte grensen går ved tyngre avfall fra bikkja hvor kjøteren (les: eier) IKKE plukker opp noe som helst - er definitivt noen av disse også Blush og har null-toleranse der. "Urinalen" fungere også som gjeste- og ekstra-parkering for oss, har hatt noen (få) tilfeller av rengjøring av sko-såler. Fytti-katta hvor dette stoffet kan lukte !!!

Skal kikke litt på linken til oddbjoh og kanskje "forske" litt videre; noen vet hvor jeg får kjøpt f.eks. bjørnespray ..?! Shocked

Liten oppdat.:  Bjørnespray er visst like "farlig" som en AK47 og krever visst søknader og bæretillatelse fra ordensmakta - så da er vel det en dårlig idé en gate med møblerte hjem... Angel
Signatur