305    7    0  

Høyt gjerde.

 11     0
Hei.

Er igang med å fjerne en overvokst hekk og skal bygge ett gjerde der istede. 
Gjerdet skal være 220cm høyt og lurer da hva folk annbefaler å bruke for å feste dette i bakken. Ønsker jo at dette skal være stødig.

Lurer litt på å bruke 4x4 stående med to meters mellomrom og 2x4 mellom dem i mitten og så plank stående på hver side..

Men hva skal jeg bruke i bakken?

   #1
 46     0
Vurderte 4x4 til mitt gjerde på 120cm men var så mye billigere med 2x4 og det ble mer enn stødig nok. Nå skal jo ditt være 1 meter høyere så usikker på hvordan det slår ut. Det jeg hadde gjort var å gjøre meg ferdig med det som skal i bakken for så å teste med en 2x4 for å se hvor mye bevegelse det blir. Nå er det vel mest høyden det kommer and på og vekt, så kan fort hende 4x4 blir mest vinglete.!?

Men uansett har lagt ved noen linker på hva jeg hadde vurdert i grunnen. Men må være helt ærlig på at jeg ikke alltid veit hva jeg driver med, men det blir som regel bra til slutt.

Mitt gjerde på 1,2m høyde og 8m langt ble det brukt 90cm støperør ø15cm med 1,3m mellomrom. Brukte ikke isolasjon da men hadde nok vurdert det i dag. Ene enden ble festet i husvegg som hjelper veldig på stabilitet. Hvis det passer seg sånn kan man jo stive av i endene evt midt på.https://megaflis.no/stoperor-m-vokset-innside-190x4x1200.html

https://megaflis.no/stolpesko-b-100x70x4.html

https://www.glava.no/isolering-i-grunnen/losninger/telesikring/telesikring-av-soyler-og-pilarer/
HSt
   #2
 23 054     Lillestrøm kommune     0
Dette gjerdet er vel over lovlig høyde ...
   #4
 1 133     Sandefjord     0
I vår kommune er gjerder søknadspliktige om de er over 1,5 m. Sånn er det. Og det kan man like eller ikke like.

Mulig eksemplet er litt søkt, men om 2 naboer er enige om å bygge en skyskraper, så er det vel greit for nærmiljøet at den skyskraperen er søknadspliktig....

Men hva med å begynne med å undersøke regelverket i din kommune? Det er jo noe som heter levegg og der er maksgrensen 1,8m i vår kommune. Men den skal vel egentlig plasseres 1 meter fra grenseskillet.

Og det er vel ikke usannsynlig at 2 naboer kan få tillatelse til å bygge et gjerde begge ønsker. Litt mer styr nå med søknader et , men samtidig er alti orden den dagen man skal flytte eller får nye naboer.
   #5
 2 384     I huset mitt     0
Hvorfor er det ulovlig om begge naboer er enig?

Det er jo slik at en søknadsprosess også bekrefter og ivaretar rettighetene til begge parter pluss nærmiljø.
-Det at den ene parten sier at begge er enige, betyr ikke at det virkelig er slik.Wink
T1
   #6
 487     0

Hva du skal bruke i bakken er nok avhengig av hva bakken består av. Hvis det er fjell kan du bore hull og støpe ned T-stål. Er det bare jord og leire vil jeg tro du må til med å støpe et fundament, evt. stolperør. Uansett vil det være lurt å bruke T-stål mellom fjell eller støp og stolpene videre opp (som gjerne må være i treverk), men stålet bør nok gå minst en meter opp over bakken for at dette skal holde i litt vind.
Det blir et betydelig vindfang, så fundamenteringen må være svært god - altså fjell eller betong. Tele vil jo alltid være et tema her i Norge.
   #7
 3 138     OSLO     0
Flere naboer i nabolaget har satt opp støyskjerm, de har da slått ned T-jern, ca 80cm? mellom stolpene, usikker på hvor langt ned

Etterpå har de boltet fast 2x4 i T-jernene, for så og kle og isolere

Støyskjermene er vel rundt 2m høye