107    3    0  

Husquarna Automower 308 som bommer på lader

 26     Rennesøy     0
Hei!

Jeg har en Husquarna Automower 308 som har fungert helt plettfritt (nesten) i snart 4 år. Men på slutten av fjoråret begynte den å tulle noe voldsomt med å komme seg inn i ladestasjonen. Jeg kan stå å se på den, og den rygger helt nydelig inn, og så plutselig snur den litt på seg og klatrer opp på kanten av stasjonen, eller den stopper AKKURAT før den går i ladekontaktene.

Jeg har vatret den opp, den står nå i bittelitt oppoverbakke mot bak-kanten slik at den ikke skal komme inn for høyt, og jeg har pusset av irr osv på kontaktpunktene for å være sikker på at det ikke er koblings-problemer. Når jeg åpner lokket og bare dytter den inn så sier det PIP med en gang, og den lader som den skal. Guidekabelen går også rett inn der den skal, og går rett ut fra ladestasjonen. Nå ser jeg den jo ikke lengre, men den er ikke flyttet på siden jeg satte opp første gang, og det var ikke slike utfordringer første to årene.

Noen som har noen gode ideer? Nå begynner jeg å bli lei av å måtte passe på den hele tiden. Noen som har hatt tilsvarende erfaringer og løst det? Jeg er åpen for alle ideer Smile

Ta en titt på video for forklaring på https://www.dropbox.com/s/kds3nr75s86kc57/IMG_1646.MOV?dl=0.

   #1
 767     0
Ville tatt opp kablene og lagt de på ny den siste biten inn til laderen, eventuelt vridd laderen litt.. fort att ting flytter litt på seg i løpet av 4 år. ser ut som den kommer litt skjevt inn?
  (trådstarter)
   #2
 26     Rennesøy     0
Ville tatt opp kablene og lagt de på ny den siste biten inn til laderen, eventuelt vridd laderen litt.. fort att ting flytter litt på seg i løpet av 4 år. ser ut som den kommer litt skjevt inn?


Hei!

Ja, jeg har testet med å både flytte ladestasjone litt i bredderetningen (slik at guidekabelen kommer inn fra ene eller andre siden) og jeg har også prøvd å flytte bak-enden på stasjonen slik at den vinkles litt annerledes. Men uansett om den vinkles ene eller andre veien så kjører klipperen opp på kanten og stopper. Å legge kabel på nytt betyr å legge helt ny kabel på hele plenen, den er jo nå borte fullstendig ned i torva, slik den skal bli, og kan ikke tas opp igjen uten å ødelegge den fullstendig.

Jeg har fått beskjed fra annet hold at det er en software oppdatering som løser dette, en kjent feil, så jeg håper det kan fikse problemet, hvem vet.
HSt
   #3
 21 126     Sørum     0
Grensekabel ligger den korrekt i bakkant ut fra ladestasjon begge sider ?

Det er mulig å skjøte kabel med skjøtestykkene med silikon så lenge du er litt vekk fra stasjonen

Ser jeg kuttet Guide kabel i vinter når jeg hakket vekk is foran varmepumpe med pigghakken