98    5    3  

Hva slags gulv på sarnafil?

 17     0
Hei

Jeg har nylig fått rehabilitert min svært gamle betongveranda på ca 3x5m. Den var gjennomtrukket av vann/fukt over lang tid og dette gikk hardt ut over armering og puss. Noe måtte gjøres. 

Løs puss er fjernet. Gammel puss og trefiberisolasjon er pigget ned fra undersiden. Blottet armering fra undersiden er sandblåst og antirustbehandlet. Overflaten er flekksparklet så den er jevn og fin igjen. På undersiden er det skrudd fast mer armering i taket og så sprøytet med betong. Verandaen er nå solid og hel igjen. Kostet 60000,- hos lokalt betongfirma. Samme firma sa smøremembraner ikke var holdbart over tid og anbefalte meg å legge sarnafil som fuktsikring. (Verandaen er ikke overbygget). Som sagt så gjort. Kr 15000,- til. Nå er endelig rommet under veranda tørt for første gang, og konstruksjonen solid. 
 
Mem nå står jeg med følgende utfordring:
-Sarnafil er ikke veldig pent å se på. 
-Sarnafil tåler ikke all verdens mekanisk belastning. 
-Jeg har ikke høyde nok opp til dørkarm på verandadør til å støpe på tykt nok til at jeg kan legge lim og flis opp på støp. I tillegg er det en tilstøtende trapp som vil få et unaturlig høyt steg ned til øverste trinn fra verandaen dersom jeg hadde støpt på f.eks 40mm +lim +flis. 

Trenger gode forslag til hva jeg kan legge oppå sarnafilen. 
Tenker selv at tregulv er uaktuelt..blir fort 40-45mm tykt. 
Plastfliser er mulig. Bygger lite. Men er kanskje litt "billig" finish? 

Finnes det noen andre smarte produkter? 
Kan mikrosement brukes? Hvor tykt må det være? 

I etterpåklokskapen angrer jeg meg på sarnafilen...... 

På forhånd takk for hjelpen. 

Mjøsen

TSt
   #1
 9 152     1
En kan lage lemmer til terrasse som er mye lavere enn 40-50mm.  Men en bør ha noen striper av samme membran for å legge i mellom der det legges nedpå.  I tillegg må en sjekke hva Sarnafil tåler ved evt søl av overflatebehandling av tre.  Hvilket materiale en velger her kan avhenge litt av det.  Men en må være klar over at komposit bord ofte krever mye lufting under.  

En annen løsning er 2cm "heller" som legges ut på plastkonsoller i hjørnene.  60x60cm selges i flis butikker gjerne.  Da kommer en godt under "40mm +lim +flis"  estimatet til TS.   Hvis en hadde tenkt på dette som mulighet er det ikke noe problem med vekten fra dette som vil være mye mere enn ved tre løsningene.  
   #2
 512     1
Du bør ikke angre på Sarnafil, da er det jo tett!
Vi har gjort som TSt skriver over, lagt tregulv på striper av ekstra sarnafil, for å unngå slitasje på det tettende sarnafil-laget.
  (trådstarter)
   #4
 17     0
Du bør ikke angre på Sarnafil, da er det jo tett!
Vi har gjort som TSt skriver over, lagt tregulv på striper av ekstra sarnafil, for å unngå slitasje på det tettende sarnafil-laget.

Takk. Ja, tett og det er jo det viktigste. Lyst til å dele bilder av hvordan du har gjort det?