7 098    19    0  

Hvor lenge har dere sol på tomta?

siv
 120     0
Her vi bor nå har vi sola helt til den går ned om kvelden, og vi er ganske bortskjemt på den måten ;D Den tomta vi nå har sett på har nok ikke kveldssol lenger enn til i 8 tida om sommeren...det kommer litt an på hvordan nabohuset blir...ingen hus er kommet opp enda, så det er litt vanskelig å si. Men tror vi skal lete lenge hvis vi ønsker en like solrik tomt som vi har i dag (bor i tomannsbolig, ønsker derfor å bygge enebolig pga liten plass). Da må vi hvertfall opp med over 600.000 tusen for kommunal tomt, og det er litt mye synes vi. Den vi har sett på koster 260.000. Men hva tenker dere om dette?

   #1
 112     0
Man må prioritere, legg alle fordeler/ulemper på vektskåla og kjenn etter hvilken vei den går. Jeg og kona ofret kveldssolen for en naturtomt av de sjeldne. Vi mister sola ved 18-tiden på sommeren. Personlig syntes jeg kveldssol er oppskrytt, faktisk litt irriterende innimellom  ::)
siv
  (trådstarter)
   #2
 120     0
Vi synes tomta ligger veldig fint til. det er naturområde foran, og der vil det aldri bli bygget noe som helst (er turløype- veldig koselig). Dette blir da sørsiden av tomta, og her vil vi få sitte i fred og nyte solen om dagen. Om sommeren er den nok der til i 4-5 tiden (kommer som sagt litt an på nabohuset). Men så er det jo på denne tiden vi er på jobb da :P

For min del er jeg fornøyd om jeg har sol til 7-8 tiden om kvelden. Når vi har små barn er det for lengst tid for å gå inn likevel, dessuten er det så mye mygg/knott ute på den tiden, så det er umulig for meg å sitte ute. Hvis vi skal veie fordeler og ulemper tror jeg nok det er flest fordeler- absolutt. Da slipper vi hvertfall å måtte sitte i hagen eller i stua og glane rett i en husvegg, noe som vi kommer til å gjøre hvis vi velger en av de "dyre" tomtene nevnt i første innlegg Sad
   #3
 1 943     0
Vi vil frå sol frå tidleg morgon til seint på kveld.

Her vi bur nå (blokk) får vi sol på ein bitteliten balkong klokkka 2 om dagen. Den forsvinn ca. klokka 10 om kvelden om sommaren.

For oss har kveldssol vore mest viktig, for det er då vi er heime frå jobb.
   #4
 21 473     Enebolig     0
Vi har drømmetomta sånn sett. Sola skinner fra 10 på morran til 22 på kvelden om sommeren. Betalte ganske mye for bare tomta tror jeg for huset er lite og alt må pusses opp. Men det kan man gjøre noe med, er værre å flytte sola  ;D
   #5
 366     0
Vi er også sviinheldig hva sol anngår.
Sol fra ca 10 på formidag, til den går ned om kvelden...........

Deilig, for her vi bor nå forsvinner den kl 17.....

   #6
 339     Fræna i M & R     0
Er ikke helt sikker når sola kommer på tomta med oss, men rundt 08-10 engang tror jeg så går den ned i 22.30 tiden på sommern... hærlig. ;D
Signatur
   #7
 52     0
Allerede i 07-tida titter sola inn kjøkkenvinduet her i ny-huset vårt Smile.
Om kvelden på sommerstid forsvinner den i 20-tiden. Men, nordnorsk som jeg er, kunne jeg godt tenke meg å ha den helt til midnatt... Så faktisk akkurat dette noe vi måtte "gi etter" på...  Synes uansett vi er kanonheldig!!!! 

   #8
 1 631     Villmarkstoppen, Malvik     0

..Men, nordnorsk som jeg er, kunne jeg godt tenke meg å ha den helt til midnatt...
Eneste kveldssolproblemet vi også har her sør i Trøndelag - sola går jo ned selv i juli????
Nei, seriøst - sol på ettermiddag og kveld ville jeg ikke bytta bort, det er jo da man har fri fra jobben og kan nyte den. Spesielt kveldsol - å sitte på terassen med en pils/et glass vin når ungene omsider har sovna, og bare nyte sommerkvelden. Lækkert.
   #9
 473     Sola     0
Vi er nok også heldig, for vi ser sola stå opp over fjellene i øst om morgenen, og så har vi den på en eller annen terrasse rundt  huset helt til vi ser den går ned i havet i nord-vest.

Greit for kona, men selv er jeg ikke glad i sol og varme.
   #10
 899     Bergen     0
Sol fra den står opp til den går ned....
Bor på en liten kolle...