90    5    0  

Hvordan reparere ferdig betongelement som er "gnagd på"

 77     Mandal     0
Jeg har en aluminiumsbåt som jeg har lånt en stormplass til. Vanligvis går det veldig greit, men en natt jeg lå der, ble det på grunn av vind- og strømforholdene ekstremlavvann i sundet (en halvmeter under det som var meldt i fjorden, en drøy meter under det som er normal vannstand), og siden de flytende utriggerne da skrånet nedover, kunne båten komme inn og hogge i brygga i bølgene som var pisket opp av kulingen. Skinna som er mellom treverket og muren, må byttes, så det koster meg rundt 3000. Treverket ser verre ut på bildet enn det er, der slipper jeg nok unna med en runde med eksentersliperen. Det som gjenstår er da selve muren. Hyttenaboen har vært snill og latt meg ligge der, og jeg vil tilbakeføre den sånn at den er ut som den skal gjøre, uten rester av skaden. Jeg vet ennå ikke om jeg får dekt noe av ansvarsforsikringen på båten, men jeg tviler litt på det. Så hvordan kan jeg reparere dette betongelementet? Går det an med vanlig reparasjonsmørtel fra Biltema, eller vil fargen bli helt forskjellig?

Hvordan reparere ferdig betongelement som er "gnagd på" - 4ad232bb4dbf4040b94389feb164ce86.png - Mastiff

   #1
 1,939     klippdalen     0
hvorfor gjøre noe som helst? krever nabo'n du har lånt plassen av dette eller vil du bare være snill?
  (trådstarter)
   #2
 77     Mandal     0
Jeg vil være veldig nøye, så jeg ikke mister muligheten til å bruke den plassen i framtiden. Min egen brygge er helt ubrukelig når det er nordost, den to tonn tunge og 24 fot lange aluminiumsbåten er nær ved å dra hele brygga med seg i stiv kuling, og hvis det blir storm fra nordost, må jeg nok plukke opp brygga som fyrstikker. Ved alle andre vindretninger ligger brygga mi fint i le. Problemet er at det ofte er nordosten som smeller skikkelig til her i området.
TSt
   #3
 14,528     0
Rett ut profilen i overkant med en skiftenøkkel. Går dette er det ingen fare mener jeg. Ser ikke ut som om noe av materialet er borte. Treverket ser det ikke ut som om en tenger å gjøre noe med. Pynte på kanten med et sandpapir hvis den er litt flisete.
HSt
   #4
 36,650     Lillestrøm kommune     0
Spør eier om han vil ha en slik front /kant fender ?
  (trådstarter)
   #5
 77     Mandal     0
Takk, men det med profilen går iallfall ikke. Den er ikke syrefast og har et spesialbelegg som må være ubrutt for ikke å ruste. I tillegg skal utriggerene kunne flyttes lett over den, det er justerbar plassering. Men kanten skal jeg som sagt bare pusse på. Muren er problemet. Det er ikke veldig synlig på bildet (det er jo is på), men det er opp mot en centimeter gnagd inn, så jeg må få den så lik som mulig.

Akkurat det med kantfenderen er ikke så dumt, jeg har også tenkt på det. Men det er et helhetlig bryggeanlegg, og ingen av de andre båsene har kantfender.