134    0    0  

Inntrengning av vann i bod/garasje - Manglende drenering?

 1     0
Hei,

Vi har nylig overtatt en del av en eldre tomannsbolig som er bygd på tidlig 60-tallet. Etter en periode med mye regn har vi nå oppdaget at det er inntrengning av vann i innredet bod (som henger sammen med garasje). Dette forårsaker videre råte av innvendig treverk osv. og oppsamling av vann. Det er tydelig at dette vannet kommer inn under veggen mot naboen (garasjen er bygget helt inntil nabogrensen der der anlagt plen opp til ca. midten av veggen. Etter nærmere undersøkelser kan det se ut som det mangler drenering (i hvert fall synlig) på denne veggen (og gjerne plenen til naboen generelt da det samler seg mye vann på overflaten). Det er også tydelig at plenen heller mot veggen og ikke bort fra den.

Legger ved et bilde tatt fra naboens hage. Det er snakk om en dobbelgarasje (der vi disponerer den ene) helt til venstre og en tilhørende utebod helt til høyre (som vi disponerer).

I den forbindelse har jeg to spørsmål som noe her gjerne kan hjelpe oss med:

1. Hvem har ansvar for dette? Vi, naboen eller delt? Jeg antar at det er vi som har ansvar for selve dreneringen, men gjerne naboen som har ansvaret for at det er fall vekk fra veggen? Det hadde uansett vært nyttig med litt input her.

2. Har noen forslag til løsning her? Personlig tenker jeg å grave opp, få lagt skikkelig drenering (inkludert drensledning, grus, singel/leca, filterduk, knasteplast osv.) som blir koblet opp mot eksisterende drens på vår side. Utvendig isolasjon er gjerne litt overkill på en utebod/garasje? Eller kan det være greit når vi først er i gang?

Ønsker også å nevne at det verken er dårlig stemning mellom oss som naboer eller noen antydninger til en potensiell nabokrangel her da jeg er helt sikker på at vi blir enig om en fornuftig løsning. Det er uansett nyttig med noen innspill fra utenforstående.

På forhånd takk for alle svar Smile
Inntrengning av vann i bod/garasje - Manglende drenering? - IMG_20181109_121339.jpg - mirius