36 684    25    4  

Kan jeg bruke Biltemas Plastglass i et gjerde?

 1 429     Enebolig     3
Jeg har flott utsikt som jeg ikke vil ødelegge, men jeg trenger et gjerde på kanten av et 2 m høyt stup, fordi det hender at vi har besøk av folk som er i den perioden jeg HELDIGVIS er ferdig med forlengst - småbarnstiden! (De to tenåringene mine kan være en j... plage å ha med å gjøre, men jeg syns de er mye enklere å forholde seg til enn da de var småtasser som skulle ta på alt og gå overalt...)

Derfor tenkte jeg på Biltemas Plastglass: http://www.biltema.no/no/Bygg/Ovrig/Plastglass-26207/

Beskrivelsen høres lovende ut:

Materiale
Presset styren-akrylnitril (SAN) er en transparent plast med glasslignende egenskaper som kan brukes både innendørs og utendørs. Materialet er formbart og lett å arbeide med. Det kan sages, bores, limes, freses, graveres, slipes og varmbøyes.

Egenskaper

    Stivt med høy stabilitet
    Transparent
    Tåler vann
    Høyt mykningspunkt
    UV-beskyttet
    Formbart med varme
    Høy kjemisk motstandskraft: tåler de fleste fettyper, fortynnede syreløsninger, oljer og vanlige blekemidler, visse løsemidler og svake alkaliske løsninger.


Det burde si at de tåler å stå et sted ut mot sjøen, med vind og sol, men uten press fra snø og lignende. Vil dette funke, eller bør jeg jakte på et annet materiale? Jeg har sett lignende materiale brukt som gjerde, og det så ut til å funke greit. Der var det brukt en ramme av rustfritt stål. Vet noen hvor jeg får tak i en sånn ramme også?

   #1
 7 690     Bærum     0
Det blit stygt etter en stund med fullt av riper osv. Kan du ikke bruke laminert glass?
   #2
 546     Stavanger     0
Jeg har i mange år hatt plastglass som en del av to verandaer (2 og tredje etasje). Så lenge innfestningen er god så funker det fint. Ulempen er at det fort blir riper i disse glassene. Hos meg har disse også blitt melkeaktige i fargen, men det er etter 30 år!
  (trådstarter)
   #3
 1 429     Enebolig     0
Blir det riper uten noen mekanisk påvirkning? Det blir stående sånn at ingenting mekanisk vil være borti dem.

Jeg kunne nok brukt laminert glass, men er ikke det j... dyrt i forhold, da?

Og 30 år er vel ikke noe stort problem, jeg kunne byttet dem etter 29...  ;D
   #4
 7 690     Bærum     0
Du skriver ut mot sjøen. Da antar jeg du må vaske glasset i ny og ne. Det er nok til å få riper. Er det bllig nok kan du jo bare prøve, men det blir nok stygt før det er gått 29 år.
  (trådstarter)
   #5
 1 429     Enebolig     0
Vel, det er utsikt mot sjøen, men det er 20-30 meter ut og 10-12 meter ned, så det er nok ikke særlig sjanse for sjøsprøyt.  ;D Det vil nok holde med en høyttrykksspyling hver vår, antar jeg.
   #6
 745     Sponvika     0
Er ikke de BT-greiene bare småbiter?  Vanlig glass må vel funke bra nok.
PH
   #7
 242     Oppland     0

Er ikke de BT-greiene bare småbiter?  Vanlig glass må vel funke bra nok.


Det ser ut til at de leveres i størrelser opp til 80x120 cm. Vurderer disse selv til å bruke i mønet på terrasseoverbygget. Har sett på andre dyrere løsninger, men glass fra BT var et kjempebra tips!
Signatur

PH
   #9
 242     Oppland     0
Ja, vet det. Klønete formulert i forrige innlegg  ::) Uansett billig, og kan selv skjære til i de trekantene jeg trenger.
Signatur