196    8    1  

Kantstein rundt hele plenen for robotklipper

 4     1
Jeg har tenkt å gå til innkjøp av robotklipper og ønsker å slippe å gå med kantklipper. Ønsker derfor å legge kantstein (type betongstein) som går i flukt med gresset rundt hele plenen, men er usikker på hvor mye forarbeid som er nødvendig. Jeg har sett for meg å grave ut en grøft i nødvendig høyde, legge kantsteinen i flukt med gresset og bruke jordfuktig betong til fuging mellom steinene. Kantsteinen ligger da på jord og ikke et lag med grus som jeg ser mange på dette forumet skriver. Kan kanskje fylle hele grøften med jordfuktig betong som kantsteinen deretter settes i? 

Spørsmålet mitt er, har noen erfaring med å gjøre det på denne måten? Steinen skal ikke belastes, skal kun være for at robotklipperen kan kutte hele plenen.

TSt
   #1
 6 566     0
Det var et voldsomt opplegg for en kantstein på gress. Bort med litt masser, sand eller grus i hullet og på med en stein. Faren men løsningen til TS er hvis det er tele i bakken. Da vet en aldri hvordan dette blir seende ut over tid. Da er det lettere å justere med den enkle løsningen.
  (trådstarter)
   #2
 4     0
Er det nødvendig med sand eller grus under steinen var egentlig det jeg lurte på. Massene under er jo jord som jeg antar ikke er godt drenert, så her er det jo fare for tele.

Sanden eller grusen antar jeg du mener kun er for avretting? Tenker at tørrbetong kan vel gjøre samme nytten og så er det jo bare til å vanne over etterpå. Antar det er dyrere da.
TSt
   #3
 6 566     0
Ja for avretting. Men når telen løfter og herjer på støpen din får du et problem i ettertid. Så ville ikke forsøkt dette uten at grunnen er veldig "pen". Ellers har en markisolasjon under alle støpte ting ute men en må ha det stikkende ut på alle kanter. Er det en slik stripe må en ha 2 m bred stripe med denne midt på men da er plutselig prosjektet noe helt annet.
  (trådstarter)
   #4
 4     0
Takk for svar. Da blir det grus hvis jeg ikke kommer ned til et pukklag når jeg graver grøften. Tror markisolasjon blir for mye ja Smile
HSt
   #5
 23 772     Lillestrøm kommune     0
Det er lurt å bruke maskinsand og ikke natursand maur er mindre interessert i knust stein enn sand
   #6
 401     Bærum     0
Det er da bare å legge steinen rett i jorda! Har ikke noe å si med tele eller ikke, det skal bare følge bakken rundt kanten og gi deg en fin avslutning. Gjør ingenting om det er litt bevegelse i dette, steinen vil jo ikke fly ...

Jeg har brukt en del belegningsstein som jeg har hatt til overs rundt omkring til å lage enkle steinsettinger osv. Er bare fint å få brukt disse til noe pent.
Som @HSt skriver så trives maur under stein, så rådet om å legge et lag maskinsand under er nok ikke dumt.
  (trådstarter)
   #7
 4     0
Okay. Da graver jeg grøften og bruker et lag med maskinsand som avretting. Tenker deretter å fuge med noe jordfuktig betong. Takk for hjelpen!

HSt
   #8
 23 772     Lillestrøm kommune     0
Glem betongen, bruk evt fugesand fra butikken