200    9    10  

Kvinne36

 6     1
Hei 🙂

Noen som har tips til hvorfor hageslangen (krana) plutselig ikke vil skru seg på? Vi vrir på den nøkkelen/håndtaket for å skru på vannet, men ingenting kommer ut🤔 

   #3
 3 673     Sørlandet     1
Prøvd uten gardenaslangen og koblingen?

Vært frostnatt? Når tiøbehør er påkoblet kan disse kranene fryse selv om de er frostsikre
  (trådstarter)
   #4
 6     1
Prøvd uten gardenaslangen og koblingen?

Vært frostnatt? Når tiøbehør er påkoblet kan disse kranene fryse selv om de er frostsikre


Vi har forsøkt å få av tilkoblingen men den sitter bom-fast. Nå er det jo veldig mildt ute, så det er rart om den også evt er frostfast? Har prøvd å vri den med knipetang også nå men den er visst vanskelig å få av🤔
   #5
 23 772     Akershus     1
Dersom en mistenker frost, kan en bruke hårføneren.
På vinteren må en fjerne slangen og enkelte mener at den øvre grå skrututen også bør fjernes for å være sikret mot frost.
På disse utekranene er den egentlige krana på innsiden av veggen. Når en stenger ute, kommer det en skvett vann. Det er vann fra røret gjennom meggen som tømmes.

Virker pussig at ikke øvre grå lar seg løsne med tang.
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 6     1
Hei Smile

Nå fikk vi omsider skrudd av tilbehøret/slangen. Men vannet kommer derimot ikke. Det merkelige er at det virker ikke som det er fryst heller egentlig. Vi har hatt ganske milde temperaturer her vi bor, så det virker rart om det er fryst fast. Skulle nesten trodd det var en stoppekran som er skrudd på. Men jeg aner ikke om det er en egen stoppekran utendørs eller om den er inne denne til hageslangen. Hadde stoppekranen inne vært skrudd på så hadde vi jo ikke hatt vann inne heller, så det er nok utelukket. Med mindre det er to ulike stoppekraner. Tenkte tanke om ungene tilfeldigvis har funnet noe utendørs og skrudd på den.... Men kanskje det er litt søkt.

Jeg er ikke kjent med alt av detaljer her i huset enda. Har tatt over huset for noen mnd siden. Men vi har brukt hageslangen mye mens vi har bodd her, så veldig rart at  det ikke vil virke nå.
PR
   #7
 90     1
Tar "gjengene" når du skrur om nøkkelen da? så bare ut som de var litt slitt

   #8
 23 772     Akershus     1
Du har en løs nøkkel som stikkes inn horisontalt tett over slangetuten? Kan det vris på her, men uten vann? (Det runde som peker opp er ikke krana).

Det kan være mange stoppekraner i et hus. Første er bakkekran ute, hovedkran inne, stoppekraner ved innløp til bereder, toalett, under håndvasker osv.

Utekraner hadde gjerne en stoppekran på røret inne, fall på røret ut og en lot otekrana stå åpen om vinteren. Herr er det et «frostfri" utekran. Dvs at selve krana står på innsiden i varmt rom og betjenes fra utsiden. Slike kraner skvetter litt ved stenging idet vann i røret gjennom veggen slippes ut på bakken. Alt av slangegreier fjernes om vinteren.
Signatur
  (trådstarter)
   #9
 6     1
Tar "gjengene" når du skrur om nøkkelen da? så bare ut som de var litt slitt


Det går rundt når vi snurrer på den, dvs, vi har prøvd med tang også for å sjekke om det faktisk går rundt, og det skal det gjøre. Men det kommer ikke noe motstand. SKulle trodd at når man skrudde den riktig vei, mot "stopp" at det da ikke gikk an å skru mer den veien? Den kan skrus og skrus uten at den stopper, begge veier. Og det er jo litt merkelig at den ikke stopper når man "skrur av" krana også? Må kanskje bytte ut hele denne krana?