272    6    0  

Maltraktert tuja

 7     0
Naboen har 'beskjært', dvs sagd tvers over hele hekken som en gang var ca 4 meter høy, nå står det ca en meter igjen. Avtalen var at de skulle kutte den en meter, men isteden lot de en meter stå igjen. Nå er det mye innsyn og jeg er ganske forbannet. 

De sier den vi vokse opp igjen, men når toppen er tatt slik de har gjort, vil ikke denne hekken for alltid være ødelagt? Vil den i det hele tatt vokse i høyden etter det inngrepet? 
Maltraktert tuja - IMG_20190930_124015.jpg - AGUS

   #1
 2 385     I huset mitt     0
Var det naboen som eide hekken? Hvis ja, så gjør han/hun vel hva dem vil med hekken?

Men ja, den vokser opp igjen på noen år. Skyter nye skudd nede på stammen og strekker seg opp imot jesus igjen.Wink
En fordel er jo at stammen ikke blir tykk som trær i høyden.
  (trådstarter)
   #2
 7     0
Vi eier den hekken sammen, dvs de forrige eierne av våre hus spleisa på hekken og de satt den opp for å skjerme hverandres hager, den står vel så mye på min side som deres.

Jeg klarer ikke se for meg at denne vil vokse opp og se grei ut etterhvert, jeg leser andre steder at man kutter høyden først når ønsket lengde er oppnådd, og at de ikke vokser spesielt i høyden når man kutter dem slik. Men kanskje jeg tar feil, og kanskje jeg bør vente med å be dem fjerne hele driten nå som skaden er gjort.

Vil den klare å lukke seg igjen og skape en ny topp, mener du? 
Maltraktert tuja - IMG_20190930_142740.jpg - AGUS
TDJ
   #3
 936     Asker     0
Tror ikke denne hekken blir helt seg selv igjen med det første... Sad.
Gartner ga følgende beskjed da vi plantet vår tuja for (altfor) mange år siden; la den vokse til høyde godt over den du ønsker. Kapp den så ned til ønsket høyde - da består "kjernen" i hekken av solide stokker. Den skyter mengder av nye skudd, både i høyde og bredde, hvert år. Disse stusser jeg av med hekk-saks og hele greia holder seg "stram og ryddig" - ca 1,80 høy og 6 m lang.  Ser ikke at stammene som ble kuttet strekker seg i høyden i det hele tatt.
Men det er jo helt avhengig av hvordan man vil ha greia til å se ut; vill & bustete så går det sikkert bra; stram og ryddig så blir den neppe mer 1 m høy i de nærmeste årene uten å la noen av de nye skuddene få sjansen.
Signatur
   #4
 2 385     I huset mitt     0
Jeg klarer ikke se for meg at denne vil vokse opp og se grei ut etterhvert, jeg leser andre steder at man kutter høyden først når ønsket lengde er oppnådd, og at de ikke vokser spesielt i høyden når man kutter dem slik.

Da tror jeg ikke hekken til naboen har lest det der med at den ikke skal vokse i høyden etter at man kutter den ned;).

-Naboen kutter den ned til 3-4 meter ca hvert 5-6 år, og den vokser like hærlig opp igjen i full 6+ meters høyde gang på gang. (denne hekken er ikke imot meg, men naboen på nedsiden hans. Den hekken trives tydelig veldig godt der)
Selvsagt så finnes det kanskje en grense for hvor langt ned den kan klippes, men jeg tror din hekk vokser seg høy igjen. (jeg har sånn hurtigvoksende tuja, den andre sorten bruker vel lengre tid)

-Hiv på en god del med gjødsel på våren og vann den bra igjennom hele sommeren.
Det tar noen år, men den vokser fortere enn man tror.

Sett heller opp en levegg på din side for dette innsynet om du ikke vil vente. (det er jo sikkert en grunn til at naboen klipte den så langt ned.........)
HSt
   #5
 23 075     Lillestrøm kommune     0
Jeg fjernet to busker i sommer de var mange meter høye og var tydeligvis toppet en gang men de nye toppene var langt nedpå
   #6
 2 177     Asker     0
En annen ting er vel at maks høyde på en hekk i grensen i utgangspunktet er 2m. Så nabo kan jo kreve den ned dit. Selv har jeg kuttet en slik hekk en gang kraftig ned. Kom etter 1 år+. Var godt å få den ned hvertfall.
Signatur