#12
 22,342     Akershus     0

Finnes det ikke en form for smøremembran som man kan legge flis på?  På samme måte som membran på ett bad.

Terassen har fall på 1 cm pr 1m. Det er og støpt inn isopor i dekket for isolasjon for rommet under.


Det kan hende det er mulig, men det kan hende det blir problem med frostsprengning da du tetter den kalde siden. Betongen kan sprekke eller membranet kan løsne.
   #13
 899     Bergen     0
Hva med Heydi Semtett:


To-komponent elastisk sementbasert membran.

Hey'di Semtett er en to-komponent sementbasert overflatebehandling av alle typer mur- og betongkonstruksjoner. Hey'di Semtett gir en vanntett og diffusjonsåpen overflate, som samtidig er elastisk og rissoverbyggende inntil 1 mm, også i kuldegrader ned til -25°C. Hey'di Semtett fungerer også som karbonatiseringsbrems.

Bruksområder
Overflatebehandling og tetting av betong og murkonstruksjoner, fasader, underetasjer og grunnmur, broer, terrasser, balkonger m.m., tetting av overganger hvor bevegelser kan oppstå, overgang såle/mur, vegg/dekke og lignende. (Til tetting av basseng og brønner benyttes Hey'di K11.) Anvendelsestemperatur bør ligge mellom +10 og +20°C. Laveste temperatur er +5°C, dette gjelder også for underlaget.


Eller K11, eller begge  ;D

HEY'DI K11 er en sementbasert overflatebehandling av alle typer mur- og betongkonstruksjoner. HEY'DI K11 blandes med vann og gir en vanntett og diffusjonsåpen overflate.

Bruksområder
Grunnmur i betong, lettklinker (LECA) og betongblokker, kjellerrom, tanker, sisterner, basseng, damanlegg, m.m. Beskyttelse av mur mot fuktighet. Laveste anvendelsestemperatur +5°C.
   #15
 106     0
Jeg vil anbefale deg å få et autorisert firma til å sveise banemembran. Du får for mange svake punkter ved bruk av smøremembran, og med et innredet oppholdsrom under vil første lekkasjen ha spist opp besparelsen.
Smøremembran er etter min oppfatning den minst elegante formen for risikosport du kan drive med. Prøv basehopping isteden, og anvend membrantyper som ikke er sjansespill....
Et fall på 1:100 er litt i minste laget, men om det er jevnt og ikke er under dette burde det gå. Membranen bør trekkes omlag 15 cm (om jeg husker riktig) oppunder panelen, for å unngå skader ved snøsmelting osv.
Du bør også være nøye med detaljering ved renne osv.
tcp
  (trådstarter)
   #16
 989     0


Vil selvfølgelig gjøre dette skikkelig. Men kan det legges fliser oppå denne membranen eller må det støpes en gang til ?
   #17
 106     0
Jeg er 95% sikker på at det kan legges fliser rett på denne. Har først og framst kjennskap til sveiset / limte banemembraner som toppmembran på bad, og her legges fliser rett på membranen. En forutsettning er at membransleverandørens anbefaling på flislim følges.
Et annet råd: Alle membraners svake punkt er avslutningene.
Hva har du tenkt å gjøre med rekkverk? Hvordan forhindrer du at rekkverkstolpene må gå gjennom membranen? Hvordan får du ledet vannet ned i renna på langveggen og ikke ned på sidene (tips: lag en oppkant på kortsidene) osv, osv.
Det beste du kan gjøre er å tegne noen skisser, og diskutere det, feks med en taktekker. Alt må være løst før membranen skal legges.

   #18
 822     Ullensaker     0
Anbefaler å undersøke produkter fra sikaflex.
Bruk impregnering oppå skifer og fuger til slutt .
Eller: Bygg tak over terrassen!!
   #19
 244     0
ja, sika har polerytan-belegg som er tett. legg 2 lag (etter priming), det siste sand avstrør du. da kan du legge fliser rett oppå.
tcp
  (trådstarter)
   #20
 989     0

ja, sika har polerytan-belegg som er tett. legg 2 lag (etter priming), det siste sand avstrør du. da kan du legge fliser rett oppå.


Har du link til produkt ? Har drfaring med dette selv ?