90    2    0  

Montering av flettverksgjerde / nettinggjerde

 26     0
Hei!

Vi har fått satt opp en tørrstablet natursteinsmur, og på denne trenger vi et gjerde. Tenker da at et rimelig og greit alternativ er flettverksgjerde i sort. Total lengde blir ca 35m.

Er det noen her som har anbefaling på leverandør/montør som tar oppdrag i Arendal og omegn? 

Og får ikke helt bestemt oss for om å skal ha med eller uten overligger, noen som har tanker her? Blir det fort deformert uten overligger? Det er ikke naturlig at barn etc klatrer over gjerde, men må være sikkert da det er opp mot 4m rett ned utenfor gjerdet. Blir kanskje mer stabilt med overligger? 
TSt
   #1
 11 660     0
Det blir mye mere stabilt med overligger siden stolpene bindes sammen også.
Hvor store er de største steinene ? Er de for små må en ha hull igjennom mer enn en blokk for å være sikker. Det brukes vel ofte overgang til en kraftig sak for gjenstøping. Hvis ikke må en ha utstyr for hullbor og lage store hull som støpes i med stolpejernet direkte. Skal en lage gjerde i tre benyttes stolpestøtte og ikke bjelkesko til stolpene. Siden dette er mye enklere å lage selv ville jeg gått for dette selv om det er et lite prosjekt. Ikke bruk maling på treverk som behandles på alle kanter. Det blir som en regnfrakk som blir fuktig inne i.
  (trådstarter)
   #2
 26     0
Takk for innspill.

Har landet på at jeg ønsker flettverksgjerde og at dette settes opp av "noen som kan det". Har tidligere satt opp tregjerde selv og ønsker ikke å gjøre det på denne muren.