60 575    4    29  

Noen som har tegninger på konstruksjonen til trapp som vist?

 103     Lillehammer     12
Jeg er i ferd med å bygge opp ny terrasse og ønsker en trapp som går ut til tre sider på midten foran på terrassen. Kan noen si meg hvordan jeg best mulig bygger opp en trapp som i bildet under? Ønsker å få klarlagt så mye som mulig på forhånd slik at jeg kan gjøre de beste grep for å få den så stabil og solid som mulig. Burde man ha et nivå på toppen når det er ned fra en terrasse for å unngå veldig smale trinn øverst på sidene?


   #3
 11     bergen     2
Vi skal bygge trapp som blir 140 cm bred og høyden ned er ca 240 cm, holder det da med 2 vanger på 2,8 eller må vi ha 3 stk ???
  (trådstarter)
   #4
 103     Lillehammer     9
Da har jeg kommet litt lengre i prosjektet. Linken fra trefokus ser ut som et godt utgangspunkt, men er beregnet på lave trapper. Se vedlegget for løsningen jeg tenker på. Mitt problem er at høyden fra terassegulv til bakkeplan er ca 90 cm. Jeg ser da for meg 15cm opptrinn og 36cm inntrinn (harmonerer godt med 28x120 terassebord). Tenker å la trappa gå direkte opptil terasse slik at øverste opptrinn går opp til gulvet på terasse. Da får trappa 5 opptrinn og 5 inntrinn. Jeg ser for meg at det da blir litt merkelig å bare utvide vedlagte tegning fra 3 opptrinn/2 inntrinn. Kan jeg begynne med en tilsvarende kasse nederst for så å bruke vanger for øvre halvdel? Bruker jeg vanger hele veien er jeg usikker på hvordan jeg skal gå fram for å få vanger hele veien ut til hjørnene.

Ifølge landskapsarkitektene på jobb kalles dette en spansk trapp, men prøv å google det for å finne tegninger Wink
Noen som har tegninger på konstruksjonen til trapp som vist? - Hagetrapp konstruksjon.jpg - larserso