185    9    0  

Owatrol dekksolje D1 i flere omganger?

 364     Bergen     0
Jeg har en benk bygd av 20 år gamle massive furumøbler. Tørt treverk. Nå har jeg behandlet det med Owatrol, men det som står på bøtta (30 strøk vått-i-vått med 15-30 minutter mellom strøkene) er jo umulig å få til. Det skal ikke tørke mellom strøkene.

Mitt inntrykk er at treverket ikke er helt mettet, til tross for mange strøk. Benken skal stå ute. Har dere erfaring med å begynne å olje på nytt, flere dager etter en økt? Treverket er tidligere ubehandlet.

HSt
   #1
 16 772     Sørum     0
Du må vannslipe lett med D1 oljen og tørke av, ellers er det viktig å følge beskrivelsen du må sette av en formiddag og olje hvert 20min, bruk fille som du brenner etterpå. Hva er umulig med det ?

Mitt inntrykk er at D1/D2 oljen ikke er like god som i gamledager
  (trådstarter)
   #2
 364     Bergen     0
Takk for råd! Mener du å bruke våtslipepapir på olja overflate? Hvordan ser jeg om materialet er mettet?

> du må sette av en formiddag og olje hvert 20min, bruk fille som du brenner etterpå. Hva er umulig med det ?

Det er da snakk om 10 timer uten pauser om du antar at selve strøket tar 0 minutter å påføre. Det er derfor jeg reagerte på "30 strøk".

> Mitt inntrykk er at D1/D2 oljen ikke er like god som i gamledager

Hvorfor det?
HSt
   #3
 16 772     Sørum     0
Ja du våtsliper lett med oljen ikke vann, tørker av og så følger du oppskriften. Når alt er mettet ser du at oljen ikke trekker inn. Ja jeg har brukt D1/D2 olje før, det er stor jobb, men er ikke umulig. Sett beina i avklipte melkekartonger med D1 olje.

Det er nå miljøkrav til alt en kjøper, jeg tror derfor produktet er endret fra det vi brukte når vi var små.
  (trådstarter)
   #4
 364     Bergen     0
Takk, igjen! Har beina i våt, siste blir i natt. Smile Skal prøve meg på våtsliping en dag jeg får tid. Men ujevnheter i overflaten (hakk og sprekker), samt kvisthull så ut til å suge endeløst med olje den langkvelden jeg hold på med dette. Selv små sølepytter på benken forsvant kjapt inn i treverket.
TSt
   #5
 3 128     0
Er usikker på om dette vil holde på furu i Bergen,  kanskje hvis du er flink og vedlikeholder dette ofte (hvert år ?)
Har benyttet dette på sørlandet og Oslo området men i trøndelag holdt ikke dette over tid.
  (trådstarter)
   #6
 364     Bergen     0
Dette har nå stått ute den tørreste sommeren i manns minne, og jeg er helt forfjamset over hvor mye ekstra dette er tørket opp! Mange sprekker. Men jeg tror jeg lar benken stå slik den er, eventuelt bærer den inn i garasjen når det er meldt vått. Begrenset hvor mye tid jeg kan bruke på slike prosjekt. Smile
   #7
 15 640     Akershus     0
Har fundert på følgende: lag et «kar litt større enn benken, f.eks. med ei treplate og noen lister. Kle «karet med plastfolie. Snu benken på hode ned i karet. Hell olje over og la dette stå noen dager.

Obs, aldri forsøkt.
Signatur

TSt
   #8
 3 128     0
Da er det vel det at det normalt er høyere fuktighet i Bergen enn det er nå i sommer.

Med D1 / D2 olje må en beregne en dag på D1 strøkene. Da skal det være umulig å ikke få mettet dette. Men har som sagt opplevd at mere fuktig klima enn østlandsklima ga så stort vedlikeholds behov at dette var alt for tidkrevende å holde på med. Men da var det type spiler i bord etc, da er det overganger som også gir utfordringer. En stor flate burde vært lettere men ikke hvis den sprekker.
HSt
   #9
 16 772     Sørum     0
KjellG sittt forslag er litt som når Lotto kom til Norge og Adresseavisen ringte svømmehallen for å vite volumet og deretter ringte Polet for pris på champagne, det ble bare en skvett nedi bunn. Hadde det vært et profesjonelt firma som kunne ha masse liter D1 olje i bruk så kunne det nok fungert.