278    14    0  

Pigge vekk liten knaus. HILTI?

 80     0
Skulle hatt vekk en liten fjellknaus som stikker opp. Iallfall så den blir plant med resten av terrenget. Tipper den er ca 1 m bred også bør jeg 30 cm ned. Har vurdert trollkraft men nå lurer jeg på om jeg skal leie meg en HILTI og heller forsøke og slå den vekk. Noen tanker? Vil TE800 holde? Andre forslag som ikke er alt for krevende for en hobbyhåndverker?

   #2
 1 584     Sørlandet     0
Kommer helt ann på fjellet men jeg vil si at den er for liten. Fjellkiler og en te76 til å bore med og ett par ordentlige bor ville jeg ha brukt i og med dette er ganske lite. Luftverktøy og fjellkiler er det mer futt i men er jo lite.

Er du bestemt på at det skal pigges så er det det største du kan få tak i som gjelder;)
  (trådstarter)
   #3
 80     0
Er ikke bestemt på noen ting.. Ønsker den enkleste løsningen for en som ikke har gjort det før. Har vel forstått at vulkanfjell er porrøst og "lettere" men at det sprekker alle veier. Om det finnes andre forslag til en som har et helt annet yrke til vanlig så er jeg åpen for innspill Smile
TSt
   #4
 6 377     0
Løse steiner som ligger løst pleier ikke å være de letteste å få has på.  De vil ikke ha de i knuseverk på pukkverk av den grunn.  Så fjellkiler eller trollkraft  men siste vil gjerne ha litt større hull.  Men er det en porøs sak så kan du forsøke å pigge.  
HSt
   #5
 23 185     Lillestrøm kommune     0
Stemmer på fjellkiler her, bør være gjort på noen timer. Det ser hardt ut fra bildet derfor har heg ingen tro på pigging. Men tar vi feil og fjellet er løsere så se på Leimax sine sider de har elektriske piggemaskiner. Andre utleiere har kanskje også men er mer klønete i å vise det frem så henvis til info fra Leimax.
  (trådstarter)
   #6
 80     0
Har vel konkuldert med kiler jeg også. Vil 16mm holde? Er det mulig å få tak i dette i butikk? Eks Jula, Biltema etc?
HSt
   #7
 23 185     Lillestrøm kommune     0
Har ikke sett det i slike butikker. 16mm er tynt jeg bruker selv 28. Min far kjøpte av en smed rundt Carl Berner i Oslo, ellers er det diverse nettsteder

   #8
 3 204     0
28mm hull eller helst større, og så hive godt med trollkraft oppi. For lite for å forsvare investering i masse kiler i mine øyne, både ifht tid og penger.
HSt
   #9
 23 185     Lillestrøm kommune     0
Masse kiler = 2 sett, du trenger ikke noe mere
TDJ
   #10
 974     Asker     0
Har vel konkuldert med kiler jeg også. Vil 16mm holde? Er det mulig å få tak i dette i butikk? Eks Jula, Biltema etc?

Ikke sett i butikker, men dersom du bor området Asker - Drammen eller deromkring er det ikke umulig at du kan hente selv hos Fjellkiler - jeg gjorde det. Fikk samtidig inngående kurs i bruk.

16 mm vil være helt greit for den steinen; billigere kiler, billigere bor, raskere boring..., MEN flere hull da Smile.

Men obs; dersom du tenker Trollkraft bør det helst bores med 28 mm eller større.
Signatur