227    6    13  

Problemer med skjult innfesting på brede terrassebord (145mm)?

 27     4
Skal legge ca 50kvm med MøreRoyal Concise terrasse. Ønsker helst bord i dimensjon 28x145mm, men ble litt usikker på om dette blir mindre formstabilt/fare for å vri seg etc. spesielt med bruk av skjult innfesting ala Camo/HDS? Synes brede bord ser litt kult ut og man sparer litt tid og skruer.

En ansatt i byggevareforretningen mente det ikke skulle være noe problem så lenge det var royalimpregnert som har vært gjennom en tørkeprosess, men ville vært mer skeptisk til brede bord og skjult skruing på tradisjonelle terrassebord.

Noen som har erfaring med brede terrassebord og spesielt skjult innfesting? Noe å tenke på eller blir det kun en smaksak?

HSt
   #1
 36,390     Lillestrøm kommune     4
Det finnes en limtre variant i store bredder. Ikke møre Royal men de impregnerer med samme metode hos Alvdal, men husker ikke produsent navn

Det må da nesten gå galt med bare kantfeste ? For inne panel er det vel 11-12cm som er maks bredde for kant feste
  (trådstarter)
   #3
 27     2
Takk, men nå var det vel forsåvidt ikke produsenter av brede bord jeg etterspurte (har allerede bestemt meg for MøreRoyal). Var mer interessert i å høre praktiske erfaringer med 145mm terrassebord vs 120mm. Om det har noen negative sider.
TSt
   #4
 14,312     2
Vet at flere leverandører og den TS ønsker spesifikt ikke har noen garantier på skjult innfesting.  Dvs en må ha tilpasset løsning ved evt skjøting av bord siden disse ikke kan skrus mot enden. Ved større bredde på bord vil jeg tro at dette problemet forsterkes. Men om en kan forvente problem med dette pga også inne på lengdene pga økt bredde vet jeg ikke.  Men noen har jo åpenbart sett at det er et marked for brede bord som ikke vrir seg.  Vareprøve derifra er i allefall noe annet enn noe av det jeg har sett hos trelast forhandlere fra Møre Royal.  Det er gjevnhet på behandlingen jeg da tenker på.
   #5
 274     0
Det finnes en limtre variant i store bredder. Ikke møre Royal men de impregnerer med samme metode hos Alvdal, men husker ikke produsent navn

Det må da nesten gå galt med bare kantfeste ? For inne panel er det vel 11-12cm som er maks bredde for kant feste


Bare sånn for å diskutere (siden det er gammel sak), så ser jeg at Norsk Limtre har en monteringsanvisning for deres brede terrassebord som sier at skruen skal skrus 20mm fra kanten. Dersom en skrur skjulte skruer med 45 grader fra kanten så vil en jo ikke komme gjennom planken før du er ca 25mm fra kanten...så da er du jo faktisk nærmere midten av planken enn for skruer som skrus rett ned. Men hodet på skruen er jo lenger vekke fra midten... Så da er det egentlig usikkert om planken sprekker mer eller mindre på skrå-skruer enn rett-ned-skruer....

Sånn utenom det så er jo Camo-skruene veldig tynne og litt korte, men tror det er noe med skruingen på skrått som gjør at det sitter veldig godt likevel.
Problemer med skjult innfesting på brede terrassebord (145mm)? - Limtre.jpg - TormodSliter
TSt
   #6
 14,312     0
Men disse fra Norsk limtre består av lameller så de blir mye mere stabile enn et bord skåret direkte ut av en stokk. Derfor bør ikke bord vri seg like mye som andre.