61 640    16    9  

Rekkverk på veranda med glass, stål, plexiglass

 3     3
Jeg bygger om et murhus i fra 60-tallet og river den gamle verandaen pga rust i jernbeslag og råtne bjelker.

Når jeg nå bygger nytt har jeg planer om å bruke glass i front og stål, ev galvanisert jern i rekkverk og feste for glasset.

Noen som har erfaringer? Finnes det ferdige løsninger å få kjøpt?
Ev firmaer som har spesialisert seg på slike løsninger?

mvh 

taz
   #1
 3 840     Haugesund     1
I Danmark er dette veldig populært, men ville benyttet rustfritt, ikke galv. Så vil glasset se fint ut lenge.

Her er et par leverandører i Norge

Smien Verksted AS.
Sofus E. Kristiansen Eftf. A/S.

Signatur
   #2
 24     1

Beklager, men selv rustfrie stålkonstruksjoner ruster, særlig i sveisene og der stålet er blitt kappet med for høy hastighet. Det eneste materialet som pr definisjon ikke ruster, er aluminium.

Firmaet Alu-Valla i Kragerø lager balkongrekkverk med glass. Mange av disse står nesten i fjæresteinene langs Sørlandskysten.

Materialet er pulverlakkert aluminium i hvitt og i antrasitt, samt i eloksert aluminium (aluminiumsfarge).
Signatur
   #3
 56     3
Er det noen som vet ca-priser for glassrekkverk?

Gjerne pr. meter. La oss si at vi snakker om 20 meter...?

   #4
 969     0

Du må nok regne med et sted mellom 1600-1800 pr meter.

Du kan gå inn på nettsidene til Smihuset.
Signatur
   #5
 4 113     Akershus (Follo)     0


Beklager, men selv rustfrie stålkonstruksjoner ruster, særlig i sveisene og der stålet er blitt kappet med for høy hastighet. Det eneste materialet som pr definisjon ikke ruster, er aluminium.


Hvilken definisjon? Sikter du til at korrosjon av aluminium ikke kalles for rust?

Riktig gjort, av riktig kvalitet og riktig montert vil ikke rustfritt ruste. Om den ruster i sveisen så klag til den som har gjort det! Kapping vil ikke forringe den om det er riktig gjort. F.eks. med forurenset verktøy.

Du får også aluminium som korroderer. Og sveisemetode og valg av materiell vil også føre til samme resultat i aluminium. Det kalles riktignok ikke rust, men korrosjon er også et problem med aluminium om man ikke gjør ting rett.

Signatur
   #6
 1 462     Trondheim     0
Rust er ikke noe problem om sveising er godt uført og galvanisering likeså.  Klasker du på pulverlakk fra et godt anlegg har du noe som står nesten evig.
Signatur
   #7
 24     Nesodden     0
Mange anbefaler syrefast stål. Det er lekkert å se på, finnes mange ulike leverandører (Crosinox m.fl) og det holder definitivt vær og vind. Ulempen er at disse stålpullertene som er ferdig hullet og klar for å feste glassfester er veldig dyre. Blir fort en tusenlapp bare for pullerten og så kommer syrefaste glassklemmer på ca 150 pr stk, totalt kr 600,- (veil pris). Og så er det glasset. Her varierer det veldig ift til hva du velger å gå for. 8mm laminert får du for normalt for kr 1000,- pr løpemeter, 8mm herdet i samme gata, mens herdet og laminert gjerne ligger mellom 2-3000 pr løpemeter. (Det er sistnevnte som brukes på kjøpesenter og som er godkjent for rekkverk som er noe over bakkeplan)

Jeg gikk for en lavbudsjett variant. Smile Jeg fikk Simensen Rustfri i Nittedal til å kappe syrefaste stålrør i riktig lengde og kjøpte toppkapper, og havnet da på kr 570,- pr pullert inkl hull og mva. Jeg kjøpte glassfester (syrefaste) hos RK-Smia på Grønland i Oslo (80 pr stk inkl mva). Jeg gikk for herdet glass med slipte kanter fra Christoffersen Glassmester i Drammen. Her fikk jeg en god pris på kr 950 pr kvm inkl mva. Normalt sett greier du deg med 70 cm høyde på glasset, og da kommer du ned på 665,- pr løpet meter.

Totalt blir dette ca kr 1555,- pr løpetmeter. Ved ferdigsystemer som Crosinox og lignende fikk jeg estimater på 3500-4000,- pr løpemeter. Resultatet ble meget bra. Smile

   #8
 71     Sunnmøre     0
Har noen erfaring med å bruke glass/pexiglass til rekkverk på veranda. Dette må vær helt ideelt, da dette ikke tar noe utsikt. Noen som vet noe om dette og eventuelt hvem som selger det og pris?
   #10
 28     Akershus     0
Hei!

Firmaet Pks interiør og industri AS leverer et system som heter Q-railing. Stort utvalg, mange muligheter, men vær forberedt på at en kombinasjon av glass og rustfritt stål er relativt kostbart, i alle fall 3-4 tusen kroner meteren fra en del leverandører.

http://www.pks.no/

Mvh

AskerNik