795    31    1  

Rotte i hus

 519     0
Jeg har funnet ut at vi innimellom har en rotte i 1 etg gulv. Hvis jeg står i kjelleren kan jeg noen ganger høre den surrer i taket rett over meg. Har satt opp noen kamera ute og inne i etasjeskille samt feller men foreløpig ikke klart å få has på den. Vet heller ikke hvor den kommer inn. Jeg ser på kamera at den surrer både litt ute og inni huset på natta.

Langs grunnmuren under terrasse fant jeg en haug med gammel isolasjon i biter og endel avføring. Er det sannsynlig at dette er stedet det finns en åpning inn?

Det er mye svære gamle støttemurer i stein i området der jeg har sett dem løpe inn og et renseanlegg i nærheten så jeg vet at de er i området. Men ser dem ikke ofte. 

Spørsmålet er om jeg har fått et rottereir i hus eller om den hovedsaklig lever andre plasser. Kun sett èn og ingen unger eller slik. 

Vi bygget ut kjeller i fjor og foret ned taket med spotter. Før var det kun bjelkelag der nede men med nedforing og gips har de fått gulv å gå på.

Har sluppet ned spottene fra kjelleren og filmet rundt ulike plasser i taket og det lukter ikke noe. Kan ikke se noen skader bortsett fra noe avføring. 

Forslag til hva jeg burde gjøre? Jeg må finne åpningen men er redd for å tette med rotte i hus
Rotte i hus - 20211202_164840.jpg - byggeglad

jaf
   #1
 5 658     tromsø     0
Rottefeller, med noen godsaker i ? Utenfor gulv, rundt om kring ?
TSt
   #2
 11 660     0
Dette må en ta alvorlig når de først har funnet veien inn og det ikke er noen tilfeldig sak. Hos kjente fant vi en som hadde kommet opp et rør som ikke var avsluttet med ters men bare plast. Den fant ikke veien ut igjen så bak panel i kjeller ble den funnet igjen, litt åpning på kanten i et hjørne.

De ordner seg vei igjennom det meste hvis de vil var en tidligere kollega sin beskjed når han rehabiliterte et hus med angrep. Plastrør var en vits f.eks.
jaf
   #3
 5 658     tromsø     0
Mener det mås tas alvorlig. Men en må ta dem før de går inn i gulvet. Flere feller. Ville skiftet all isolasjon og vasket. De kan begynne å spise plast i el anlegg.
  (trådstarter)
   #4
 519     0
De går bare rundt fellene. De har gjennomskuet fellene. Har prøvd diverse åte.

Har nå satt opp diverse kameraer både ute og inne. Har sett at den beveger seg inne og ute på nattestid. Men jeg må finne stedet den går inn og ut.

Bildet er tatt ute under opptrinn fra betongplatting og inn.
Der hvor all den isolasjonen ligger er utvendig mot grunnmur. Den sorte kabelen går langs muren utvendig.

Jeg vil tippe at rotta har dratt denne isolasjonen ut gjennom en åpning i dette området?
HSt
   #6
 31 312     Lillestrøm kommune     0
Pianøttsmør pleier å være det beste

Ellers pakket jeg inn et soil rør et sted i tynn finmasket metallnetting i flere lag og så fylte jeg dette med fugeskum. Da har gnagere noe de ikke klarer å tygge seg gjennom

Vanskelig å se hva som er mulige åpninger og hva som er bare rariteter.

På hytte har jeg brukt rød GU gips som vindperre
  (trådstarter)
   #7
 519     0
Nå har jeg funnet åpningen. Den er bak en av plankene helt inntil grunnmuren i overgang mot vegg. Flere filmkamera gjorde susen. Men de går ikke i fellene. Har 3 ulike. Forskjellig åte. Ingen går i fella.

I værste fall er det flere der inne og jeg tør ikke tette og risikere at de går bananaz inne og dør med påfølgende stank.

Hva gjør man da?