176    9    1  

Skille ut tomt

 76     0
Hei 

Vi vurderer å skille ut en del av tomten, om det lar seg gjøre og om det er verdt det. Ser ikke poenget om det ikke blir litt penger ut av det. Er det noen anbefalinger for hvor man henvender seg for å se på muligheter og evt hjelp med hele prosessen? Dette er i Bergen.

Om noen her liker å se på sånt, så kan de godt få adressen og sjekke ut kartet. 

   #1
 1 161     0
Hei,
Snakk med kommunen først. De kan veilede deg. De har også noen krav som du må tenke på som f.eks den utskilte tomta må ha muligheter for tilknytting av vann og avløp.
   #2
 318     Nittedal     0
Og inn/ utkjøring. Bygde selv på utskilt tomt og fikk helt annen adresse ettersom utkjøring fra eksisterende ikke lot seg gjøre . Da slipper jeg sikkert mye stress i fremtiden også.
HSt
   #3
 23 180     Lillestrøm kommune     1
Du mister mulighet til tilbygg garasje utebod hvis du sier fra deg ledig BYA ved å skille ut en tomt
  (trådstarter)
   #4
 76     0
Vi har garasje, bod osv ved huset. Delen vi vil skille ut er plen og buskas. Men vi tar å hører med ett firma som kan dette, så der vi an mulighetene derfra
HSt
   #5
 23 180     Lillestrøm kommune     0
Spørsmålet er om verdien totalt sett blir større eller mindre, men er det til eget bruk (barn bygger hus i hage) så er det nok lønnsomt ellers ville jeg fått lønnsomheten vurdert.
  (trådstarter)
   #6
 76     0
Tomten er 1,2 mål og verdsatt til 4 mill. Om vi skiller ut så er det snakk om 0,5 - 0,6mål. Delen det gjelder er bare mer plass. Vi har nok av plen og hage rundt huset ellers. Tomten vil ikke ta noe særlig av sol og utsikt, om noe i det hele tatt.
HSt
   #7
 23 180     Lillestrøm kommune     0
Ja skal du aldri selge huset så betyr ikke verdi noe, ellers ville jeg fortsatt sjekket nøye både reguleringsplaner og verdi før/etter deling

  (trådstarter)
   #8
 76     0
Ja, det var det da. Kan jo aldri si aldri. Vi skal bo her til barna blir store (15-20 år), så får vi se da om når det passer at de flytter ut og om vi vil fortsette å ta vare på det. Tomten ligger 15 min gange til Haukeland sykehus i Bergen, så beliggenheten er jo bra sånn sett.
TSt
   #9
 6 377     0
På utskilte tomter så regnes ofte BYA felles  bare slik at en er klar over dette.  Det fører til at en "ny" nabo kan spise opp mulighet til å bygge på etc.  Ved rekkehus o.l. kan dette være problematisk, bare den første som bygger garasje kan få ja f.eks. Men her er det så stor tomt at det kanskje ikke gjør noe.

Har en tomt i nabolaget som ble delt av før salg tidligere i år.  Her ble huset satt ned masse i ettertid for å få solgt det så tviler på at dette ble noe butikk totalt sett.  Men her var fradelingen litt ekstrem i forhold til eksisterende hus.