98    4    0  

Skjult innfesting av lekter mot stolper på rekkverk

 117     0
Jeg har tatt meg bryet med å skru manuelt inn noen tusen skruer for å feste terrassebordene skjult med Camo-skruer og synes resultatet har vært verdt det.

Nå er det på tide å få festet horisontale lekter til stolpene og tenkte at det hadde vært fint å fullbyrde arbeidet med skjult innfesting av det.

Er det noen som har gode forslag til hvordan det bør gjøres? Har sett at enkelte her har vært inne på tanken om å bruke Camo-skruer og feste lektene med skrå-skruing fra yttersiden, men skruene er jo ganske spinkle så jeg er litt usikker på om det er beste løsning?

Har også lurt på om jeg skulle borret forsenkning i stolpen og festet dem fra baksiden med en trepropp som avslutning for så å pusse den ned slik at det blir plant.  Men, det er jo en hel del jobb å lage et par hundre propper, pusse etc. Ermm


   #1
 13     0
Interresant tema. Har tenkt litt på det samme. Har du konkludert med noe?

Det eneste jeg kom på i farta fra fornuftig til unødvendig:

1. Det kjappeste er sikkert som du nevnte, (camo)skrer skråskrudd uten å bruke jiggen, men lage egne hull.

2. Forsenke og plugge lektene, evt stolpene med Kreg jigg for både skruehull og pluggene (som lager ferdige skråskjærte plugger som ligger plant med stolpene).

3. Spiker i stolpene og kappe av hodet, og lime og slå lektene på. Eller kryssspikre fra opp og nedsiden på lektene med pilothull.

4. vinkeljern som er mindre enn lektene. Skru dem fast til stolpene som en L, legge lektene oppå, skru lektene fra undersiden.
  (trådstarter)
   #2
 117     0
Jeg var innom alternativ 4 også, men 3 var jo en interessant vri jeg ikke har tenkt på!
Alternativ 2 tror jeg hadde blitt penest (etter mitt skjønn), men etter noen forsøk og realitetssjekk så fant jeg ut at det ble i overkant med jobb Smile

Endte med alternativ 1. Jeg hadde to jigger så på den ene skrudde jeg av selve delen man setter skruen inn i for å kunne komme lettere til der det var behov for det.

Det blir jo ikke helt skjult, men synes resultatet ble bedre enn å skru med "synlige skruer" iallefall.

   #3
 2 040     Sørlandet     0
MHva med å skru fra baksiden? Også legge på en lekt for å skjule skruehullene i stolpen? Eller å splitte stolpen i to først også lime sammen etterpå?
   #4
 2 040     Sørlandet     0
Edit: så du allerede hadde utført. Har du bilde av resultatet?