147    4    9  

Skru terassebord i minusgrader (?)

 24     HAMAR     2
Hei. Jeg har omsider blitt ferdig med fundamentet til vår nye terasse og de royalimpregnerte terassebordene har måttet ligge mye lengre enn jeg hadde tenkt. Spørsmålet mitt er om jeg kan begynne å skru disse nå som det er noen minusgrader ute. Tenker på om det er større sjanse for at bordene kan sprekke for eksempel, men aner ikke om dette stemmer. Fortsatt ikke snø. Eller bør jeg vente til våren? Er det noe spesielt jeg må tenke på i så fall? Har en tanke om at jeg bør ha minst 4 mm avstand da jeg antar bordene utvider seg litt når det blir varmere (?), men er ikke sikker på om dette stemmer. Forøvrig skal jeg bruke Essve-system som gjør at terasseskruene blir usynlige da de skal skrues inn på sidene. 


Erik.

   #1
 5 881     Akershus     3
Det er vanligvis størst fare for oppsprekking i skjøtene når man skrur ovenfra. Med Camo-systemet er det vel anbefalt å ha mer treverk der det kommer skjøter, nettopp for å slippe oppsprekking i endene.

Royalimpregnerte terrassebord er vel tilnærmet tørre fra utsalget? Om ja ville jeg begynt. Avstanden mellom bordene er strengt tatt definert med Camo-malen, i allefall med et minstemål for at den skal kunne jobbe. Har aldri opplevd at terrassegulv lagt i kuldegrader eser i varmen. Heller det motsatte.


.Thag
   #2
 180     2
Det bygges hele året, også i minusgrader.. Spiller ingen rolle.
Hvis du bruker Essve Hst så er det standard avstand på verktøyet
HSt
   #3
 34 631     Lillestrøm kommune     1
Jeg vil tro at frosne bord sprekker lettere så skrå skrus det er det enda viktigere følge rådene om doble spikerslag ved skjøter
   #4
 243     Bærum     1
Dersom borda er tørre fra fabrikk så er vel mer sannsynlig at de sveller en del når frosten går. Men om du trenger å ta hensyn til det ved legging tviler jeg på. Nå har jeg ikke tall foran meg på hva man kan forvente av utvidelse i lengderetning av fiber men om jeg skulle gjette så 1-2mm over 3-4m lengder.

Som andre er inne på her så er kantavstand en utfordring med skjult innfesting, så der du kan så er det en fordel med litt god plass så du kommer noen cm vekk fra enden av bordet.

Signatur