38 255    75    2  

Snegler i hagen vs helgjødsel, noen som har erfaring ?

 267     Noreg     1
Hei, mulig det finnes andre snegletråder, men prøver her.

Sånn over natta var hagen innvardert av snegler, det skjedde etter at jeg la på ny jord rundt thujahekken, gratis kompostjprd fra I.V.A.R

Mulig det er tilfeldig, men nå må uansett sneglene bekjempes.

Jeg har i dag laget en stripe med helgjødsel (naturgjødsel med hønsemøkk) rundt hele hagen, og når jeg nå i kveld går ut og ser , ser det ut som at sneglene som kommer ut fra hekken snur og går sin veg når de kommer til "gjødselgrensen".

Jeg eksperimenterte med en snegle, la den i en bøtte med litt helgjødsestøv l i, og den kreperte nokså umiddelbart.

Noen som har erfaring med dette? Gjødselen løser seg jo opp etterhvert, så det kan bli dyrt. Har lest at produktet "Nemaslug" er nokså effektivt, men også kostbart i lengden
Snegler i hagen vs helgjødsel, noen som har erfaring ? - snegle.jpg - gauk1

   #1
 1 063     Sandefjord     0
Uten at jeg har noen litterære referanser, så mener jeg å ha lest at pelletert hønsegjødsel er noe som kan brukes som middel mot brunsnegler, ja.
Bruker det selv som gjødsel i hagen både på grunn av at det er god gjødsel og fordi det skal ha en effekt mot snegler.
  (trådstarter)
   #2
 267     Noreg     0
Ok.

Ved siste inspeksjon så jeg nå at sneglene kommer opp fra små hull i bakken, helt utrolig, det kryr !
   #3
 4 932     Sørnorge     0
Jeg har drept ca hundre i hagen hver kveld jeg har vært hjemme siden midten av mai. Tidligere år har naboene i fellesskap holdt bestanden nede med manuell plukking, men i år nytter det ikke. Nå har jeg tenkt å prøve andre midler.

Jeg har pleid å salte et område på grensen til en kommunal tomt for å hindre sneglene i å komme inn derfra, men i år har jo saltet regnet bort med en gang.

Prøvde å få tak i Nemaslug, men ikke funnet noe sted det selges. Gartneriene sier de ikke har, og henviser til et annet gartneri....

Hvor får man tak i hønsegjødsel? Er det noe man sprer utover hele plenen eller bare i områder hvor sneglene kan gjemme seg om dagen? Kanskje ikke så trivelig å gå barbeint i hagen en stund etter slik gjødsling?
   #4
 725     Lier     0
Jeg pleier å gå morgenluftinga med bikkja rundt huset. Da tråkker jeg på alle jeg ser. Nå skal jeg ut med gressklippern og leke carmageddon Smile kan forøvrig nevnes at de ikke trives i nyslåtte plener.
Signatur
   #5
 59     0
Problemet med å tråkke eller klipping av sneglene er at det kun kommer mer. De er jo kanibaler Sad Nå skal jeg også prøve hønsegjødsel (kjøpes på plantasjen). Har også hørt at fullgjødsel skal fungere.
Ebe
   #7
 4 171     Vestlandet     0
Muskusender og strømleding i hekken er eneste løsning jeg har hørt fungerer...  Wink
Signatur

  (trådstarter)
   #8
 267     Noreg     0
Det har nå gått to dager etter gjødsling, og sneglebestanden har minsket dramatisk Smile
Tom
   #10
 1 545     Sørlandet     0

Hvilken gjødsel prøvde du?

Les første innlegg.
Signatur