1 006    37    12  

Spilevegg som levegg

 90     0
Hei,
 
Må bygge rekkverk/levegg i enden av terrassen etter bytte av terrassebord. Hadde en heldekkende levegg med hvit kledning før. Syntes den var for dekkende mtp utsikt. Hører også at spiler/åpenrom bremser vinden bedre enn heldekkende som skaper mer intense vindkast.
Tenker hovedsakelig spiler som levegg. Huset har stående kledning og rekkverk er også av stående spiler. Tror dere det ser fint ut med liggende spiler i en levegg da? Eller vil det se helt rart ut når både huset og rekkverket er stående?
Kom gjerne med forslag. Bredden er ca 3.10 m 
Formålet blir å bremse vind, få mer utsyn og skape et fint uttrykk. Skal bygges selv.
Spilevegg som levegg - IMG_20220509_143408.jpg.6882ed470c76c74c587af6d275fd104e.jpg - Borch1

HSt
   #1
 32 040     Lillestrøm kommune     1
Liggende spiler blir jo visuelt nesten tett for det kan ikke være klatrebart

Det er mulig å sette glass enten i felter eller på innside av noe som ellers hadde vært klatrebart
  (trådstarter)
   #2
 90     0
Liggende spiler blir jo visuelt nesten tett for det kan ikke være klatrebart

Det er mulig å sette glass enten i felter eller på innside av noe som ellers hadde vært klatrebart

Hei og takker for svar. Har tenkt på dette med klatring. Har en jente på 1 år. Hvilken avstander kan jeg maks ha på stenderne for at spilene ikke skal slå seg? Er det best å montere de våte (ferske) eller tørre?
   #3
 3 542     Asker     1
Ville hatt stående spiler, dersom du absolutt skal ha spiler. Av flere årsaker. Kledningen er stående. Liggende over litt avstand (her ikke så lang), er lettere å se at vrir seg. Sist synes jeg bare personlig stående er penere.

Vurder evt å kle begge sider med en åpning forskjønnet på hver side. Uavhengig av om det er spiler, kledningsbord etc. kan være pent med litt belysning også.

For liggende spiler er vel avstand maks 20mm tror jeg. For å være godkjent. Må sjekkes.
Signatur
TSt
   #4
 12 126     0
Det er jo noe her med stående rekkverk fra før. Tilhører dette TS ? Unasett vil det bli mye penere hvis en forsøker å bygge videre på en stil. Da er det ikke så ekstreme krev til liten avstand heller. Men er litt usikker på levegg effekten hvis den blir veldig åpen. Men det kan evt kombineres med f.eks. glass på innsiden. Det er ikke helt tette de anbefaler, men tror ofte de har kledning på hver side men litt åpent i mellom. Men forstår at det blir lukket hvis en har vegg her. Så kombiner med f.eks. glass hylle plater fra Ikea på "speil" fester på innsiden.
  (trådstarter)
   #5
 90     0
Det er jo noe her med stående rekkverk fra før.  Tilhører dette TS ?  Unasett vil det bli mye penere hvis en forsøker å bygge videre på en stil.  Da er det ikke så ekstreme krev til liten avstand heller.  Men er litt usikker på levegg effekten hvis den blir veldig åpen.  Men det kan evt kombineres med f.eks. glass på innsiden.  Det er ikke helt tette de anbefaler, men tror ofte de har kledning på hver side men litt åpent i mellom.  Men forstår at det blir lukket hvis en har vegg her.  Så kombiner med f.eks. glass hylle plater fra Ikea på "speil" fester på innsiden.  


Ja. Det er stående spiler på rekkverket rundt hele huset. Derfor er det sikkert lurt å følge den stilen. Også mindre klatrevennlig med stående da jeg har en liten jente i huset. Mulighet for glass på innsiden hørtes interessant ut. Må jeg ha dekkbord på toppen av spilene? Hadde litt lyst å bare la endeveden peke rett opp i luften. Tror spileveggen vil føles litt ''lettere'' ut da. Eller må jeg gjøre det slik de har gjort det på dette bildet? Forsåvidt fint det også. Hadde også litt lyst å lage forskjellig høyde på spileveggen. Kanskje halve bredden av med en høyde på 180cm og den andre halve bredden på 100cm høyde. Eller høres det tullete ut? Hvilken dimmensjon på stendere burde jeg burke? 48x98? Blir det for overkill?
Spilevegg som levegg - 1.jpg - Borch1
  (trådstarter)
   #7
 90     0
Takk. På hvilken måte ville dere bygget inn glass på? Den lolale miljøstasjonen har ofte brukte glass liggende gratis.
Spilevegg som levegg - FB_IMG_1652815295693.jpg - Borch1

HSt
   #8
 32 040     Lillestrøm kommune     0
Det er ikke ok, enten må det være plast eller så må det være minimum enten herdet eller laminert
Festes f.eks med lister og fleksible pakninger

TSt
   #9
 12 126     1
På terasser og balkonger må en tenke på evt nedbøyning f.eks. av snø slik at en ikke får spenninger i glasset. Er det høyt så blir det vel krav om både og, laminert og herdet. En del rimeligere glass rekkverk er ikke beregnet for montering i høyde.
  (trådstarter)
   #10
 90     0
Takker for svar TSt og HSt. Da lurer jeg på om neste forslag blir like uaktuelt. Hvordan er det å bruke 2x 48x98mm som rekkverksstolper skrudd fast i hverandre til glassrekkverk? Frese et tykkere spor i skjøten hvor de møtes og slisse glassplate inn der? Ene stolpen blir liggende inn på dekket og den andre går litt lengre ned skrudd fast i bjelken under terrassebordene? Ser Jula selger rekkverk i glass. Men tykkelsen på 6mm er kanskje for lite og pinglete? Ser forsåvidt også at monteringshøyde ikke skal overstige 50cm. Regner med dette gjelder for terrenget generelt rundt og ikke fra under glasset til dekket?
Høres jeg helt tullete ut? Smile
https://www.jula.no/catalog/hage/utemiljo/gjerder-og-stakitt/stakitt/glassplate-for-glassgjerde-010516/
Spilevegg som levegg - bygge.png - Borch1
Spilevegg som levegg - Glassplate.png - Borch1