65    4    0  

Synspunkter ønskes ang. plan for støyskjerm

 192     0
Jeg vurderer å bygge støyskjerm mot trikk. Proffene bruker vel å støpe h-bjelker ned i betong, og tre elementer ned i sporene, men siden jeg gjør dette selv lurer jeg på å bruke t-stål som er lettere håndterlig.
Det er fjell fra 20-100cm under bakken, så jeg tenker å grave ned til fjellet, bore hull og sette ned kamstål, "balansere" T-stål i hullet (feks 100mmx100mmx11mmx2meter) og støpe rundt dette til riktig høyde.
Skjermen blir ca 3 meter høy, så jeg tenker at stålet burde være 1,5m over støpen og 0,5m ned i støpen (der det er mulig), dvs 2 meter totalt.
Lengden på skjermen blir 48m, så med 2m mellom stolpene blir det 24 stolper.
Her blir det ca 110 000,-: 
https://www.staalbutikken.no/shop/galvaniseret-t-staal-likesidet-21262p.html?gclid=EAIaIQobChMI5NStnIab6AIVQpSyCh3v-QLtEAQYASABEgJ6iPD_BwE
Kan vel hende jeg kan få noe rabatt, men jeg har ikke noe eget firma, så det er kanskje ikke så mye å få.
Er det andre mer gunstige steder jeg kan få tak i dette, og høres ellers planen min grei ut?
Er det noen måte jeg kunne fått til å bore stort nok hull i fjellet så jeg fikk senket t-stålet ned i fjellet uten å leie inn store maskiner? (Man skal vel ha et relativt stort bor for å lage et hull som passer t-stål på 100mm.)
Dersom jeg ikke får senket stålet ned i fjellet, blir det omtrent samme prisen med h-bjelker med 3 meters avstand i litt større dimensjon (120mm), der jeg kan felle inn 2x4 i sporene, så kanskje det er bedre?
En utfordring jeg ser er at jeg jo må få laget hull i stålet for å feste stolpene. Jeg har brukt opp mange dyre bor på å bore i syrefast stål til båten, men slikt galvanisert stål spier kanskje ikke bor like fort?

Det går vel også an støpe ned trykkimpregnert klasse A 4x4 rett i betongen, slik noen av støyskjerm-firmaene gjør, men det vil vel få temmeelig begrenset levetid.

   #1
 1 039     Akershus     0
Her må du som utgangspunkt ha en ansvarlig søker, så da vil nok vedkommende ha synspunkter på hvordan du gjør dette.

Du kan selvsagt prøve å søke som selvbygger, men sannsynligheten for at du får det er antagelig helt marginal med mindre du har svært solide kvalifikasjoner og erfaring - i hvert fall med tre meters høyde.

Det er de aller fleste steder også tvilsomt om du har lov til å bygge en tre meter høy støyskjerm. Usannsynlig er kanskje et bedre ord?

Personlig ville jeg nok startet med å avklare disse forholdene med byggesaksavdelingen først.
  (trådstarter)
   #2
 192     0
Hei,
De andre naboene som har skjerm har denne i samme høyde, dvs ca 2,5meter over trikkeskinnen + det som trikkeskinnene ligger høyere enn terrenget.
Støygjerdet er allerede godkjent av PBE og Sporveiene, riktignok litt lavere fordi vi ikke sjekket hvor høyt de andre hadde bygd, men jeg satser på at er ok at jeg legger meg i flukt med resten.
Litt dårlig formulert start i første post; jeg vurderer altså å bygge skjermen selv i stedet for å få et firma til å gjøre det. 
  (trådstarter)
   #3
 192     0
Det er videre sånn at dette er en del av et husbyggeprosjekt, der det vil være en entrepenør som vil ha totalansvaret.
   #4
 1 039     Akershus     0
Dersom det er søkt, så er jo det fint. Høyere støyskjerm enn omsøkt må du søke om på nytt. Noe som bør være enklere enn første søknad, men vil ta tid og koste ganske mye.

Dersom entreprenøren har erklært ansvarsrett som utførende for støyskjermen, vil han normalt ikke la deg være noe mer enn hjelpemann...

3 meter høy støyskjerm like ved trikkelinje med litt krevende fundamentering? Ikke et klassisk selvbyggerprosjekt (med mindre selvbygger egentlig er proff).