#11
 1 307     klippdalen     1
Det kan trolig være endemotstand som denne "pluggen" er. Hvis den ikke er der kan signalet forsvinne hos mange.

Det er prinsipielt mulig, men er det sannsynlig på en kabel som har ligget i jorda i minst tjueseks år (fra før TS flyttet inn) - trolig en del lenger? Er det mange som i dag får levert TV over en tretti år gammel kabel?


JA. svært mange coax nett er fra 70tallet og oppover..


fun fact. i kabeldata på gamle kabler. så er beregnet service-liv på kablene beregnet til ca 30 år Smile

og de bruke enda. i svært mye bredere bånd en når de ble lagt, med varierende hell

TSt
   #12
 10 371     0
Telia (Get)  har mange steder ikke konsesjon e.l. for fiber frem til sluttbruker.  Så de har fiber frem til gate skap og coax  derfira.  Men hvis de skulle levere til bedrift kunne de legge fiber helt frem (med bedriftspris på fiber).  Men flere andre selskaper går ofte inn i et slikt område og tilbyr fiber så i min gate har vi både Telia (Get) via coax, fiber fra Altibox og fiber fra Telenor tilgjengelig (fiberrør ble lagt samtidig for begge aktører så der er en skog av rør i gaten)
   #13
 1 307     klippdalen     0
Telia (Get) har mange steder ikke konsesjon e.l. for fiber frem til sluttbruker. Så de har fiber frem til gate skap og coax derfira. Men hvis de skulle levere til bedrift kunne de legge fiber helt frem (med bedriftspris på fiber). Men flere andre selskaper går ofte inn i et slikt område og tilbyr fiber så i min gate har vi både Telia (Get) via coax, fiber fra Altibox og fiber fra Telenor tilgjengelig (fiberrør ble lagt samtidig for begge aktører så der er en skog av rør i gaten)


har intet med konsesjon e.l å gjøre. kun kostnader

penger penger og atter penger.

om de har coax fram til kunde, så kan de legge fiber om de så ønsker, det er ingen kommuner i norge som kommer til å nekte
TSt
   #14
 10 371     0
De legger i allefall opp nytt opplegg i dag med Coax og ikke fiber. Vet det er fiber i skapet og bedrift drevet hjemme fra fikk fiber fra skapet. Så vet ikke helt årsaken bare at det praktiseres slik. De har mistet masse av coax kundene sine siden en gjerne får bedre forbindelse med fiber.
   #15
 1 307     klippdalen     0
de gjør vel som telenor å kaller det "fiber" da markedsføringsteamet liker slike ord. og siden disse nettene ofte kalles hybridfiber så sier de ofte det.

faktum er at det somregel er 1 fibernode som dekker alt fra 75HC til 150HC (noen plasser fler og færre selvsagt), HC står for Homes Connected


å legge fiber fram til nærmeste fordelerskap å montere mikronode for å så bruke de 30-40 år gamle coax kablene om igjen gir liten mening. har du fått fiber fram dit. så er du så nære kunden at du like greit kan ta kosten (som kunden i realiteten tar) med å grave resten inn til kunden


så det kan fort være 1km kabel mellom node og kunde.


   #16
 934     Trøndelag     0
Telia (Get) har mange steder ikke konsesjon e.l. for fiber frem til sluttbruker. Så de har fiber frem til gate skap og coax derfira. Men hvis de skulle levere til bedrift kunne de legge fiber helt frem (med bedriftspris på fiber). Men flere andre selskaper går ofte inn i et slikt område og tilbyr fiber så i min gate har vi både Telia (Get) via coax, fiber fra Altibox og fiber fra Telenor tilgjengelig (fiberrør ble lagt samtidig for begge aktører så der er en skog av rør i gaten)

Hos oss har Telenor (Canal Digital) coax inn, Telia (Get) og Altibox har fiber inn.
   #17
 4 860     NITTEDAL     2
Ellers: Jeg har i fire år lett etter søppelberget av FM-radioer, uten å finne spor av det. Jeg har med forbauselse registrert at sivilforsvar-sirenene fungerer. Jeg har ikke sett noen økning i antall omkomne på fjellet i uvær som de ikke fikk forvarsel om siden FM-værmeldingene er borte. ... Og så videre. Jeg har ikke sett noen materialisering av ett eneste av skrekk-scenariene vi ble forespeilet når FM-senderne ble slått av.

Så om TS "slår av" kabelen gjennom hagen sin, tror jeg neppe det fører til noen TV-nettverks-messig katastrofe.

Oida, har du virkelig vært land og strand rundt for å lete opp søppelberg med FM-radieoer uten å finne noen? Tør jeg spørre om bakgrunnen for letingen og hvor du har vært? Har du vært hos samtlige forretninger som forhandler slikt utstyr og forplikter seg til å ta retur av gammelt elektronisk utstyr? Har du virkelig dukket ned i bingene for el-retur hos El-kjøp og andre? Du rakk det kanskje ikke før øst-europeere hadde tømt disse for dyre skatter som var ubrukelige i Norge, men gull i resten av Europa?

Jeg trodde dette var en tråd om koaxkabel, ikke en tråd om FM radioer kontra DAB, men når du likevel er i gang, du er vel ikke i tvil om at antagelig flere millioner radioer er gjort uvirksomme grunnet nedleggelsen av FM nettet? Personlig har jeg nok et søppelberg av 6-8 til dels kostbare FM radioer stående forskjellige steder, men du har aldri bedt om å komme hjem til meg for å se dette. I god gammel Keal-ånd har du nok vært hos din store familie og vennekrets, som sedvanlig gir grunnlag for tallmateriale for hele Norge.

  (trådstarter)
   #18
 6     0
Takk for alle svar, spørsmål og kommentarer. La meg klargjøre litt: Ja, det er en telenor/ canal digital kabel. Den kommer ut av en fordelerboks som står i hjørnet av tomta mi. Denne har stått der siden før vi bygde. Det går 3 kabler ut fra denne, har jeg funnet under gravingen:

En til huset vårt, som vi får internett og TV over; En til nabohuset (som etter sigende ikke er i bruk lengre pga overgang til fiber), og da denne siste, som ender i en stor kveil med en plugg/ motstand i enden og således IKKE går til noe hus. Alle 3 er altså identifisert.

Jeg forstår det slik at det kan skape tekniske problemer å klippe over denne selv, og ba derfor i sta Telenor om å fjerne denne kabelen (regnet med at jeg verken har lov til å åpne eller gjøre noe i fordelerskapet selv). Personen på kundeservice kunne fortelle at det fins et eget skjema for "ønske om endring av Telenors installasjoner" på nettet som jeg måtte fylle ut. Som sagt, så gjort. Etter utfylling fikk jeg kvitteringsmelding på at..."beklager, vi har sommerstengt og kan ikke ta imot din melding". Yep.

HSt
   #20
 29 974     Lillestrøm kommune     0
Ja når vi da vet det kun går ut over TS selv så er det jo han som får regningen for retting hvis bruddet gir refleksjoner. Han har jo selv dokumentert at det trolig er endeterminering på kabelen så jeg skjønner ikke helt anbefalingene her.

For telefonnett er det anderledes der er det ikke endeterminering og en pen avkobling av en ledning vil ikke gi sanne mulighet for problemer