#11
 577     Litt vest,litt nord,og litt vest igjen     0
håhå,her skal de følgast med! Smile
Signatur

  (trådstarter)
   #12
 79     Lyngdal     0
Inne i det gamle overbygget var det fremdeles noe fjell som stakk opp og dette måtte meisles vekk. Heldigvis var det meste av fjellet veldig porøst. Så jeg brukte 10% av tiden på 90% av fjellet og var veldig godt fornøyd helt til jeg begynte på de siste 10% med fjell. Det bestod av god gammeldags gråstein som var hardt å få vekk, men med litt overtalelse så måtte det også vike
Terrasse med et lite badekar - 36 Måtte fjerne litt fjell i det gamle overbygget.jpg - alias
Terrasse med et lite badekar - 37 Måtte fjerne litt fjell i det gamle overbygget.jpg - alias
  (trådstarter)
   #13
 79     Lyngdal     0
Siden det skal girll i grill hytta så fant jeg ut at det kunne være lurt med lufting til denne så jeg støpte ned plast rør med utlufting til to av sidene på fundamentet.
Jeg støpte også inn et 50mm elektro rør til strøm og høytaler ledninger. Det kan jo være ok med litt musikk når man koser seg med spare-ribs og øl/dram en sen vinterkveld. ;D
Terrasse med et lite badekar - 48 Lufting til grillen og rør til diverse el instalasjon i grill hytta.jpg - alias
  (trådstarter)
   #14
 79     Lyngdal     0
Da var tiden inne for å begynne med selve plaske dammen.
Jeg kjøpte et stålplate basseng som vel egentlig er den billigste måten å komme til et basseng av rimelig størrelse. Etter en del lesing og anbefalinger ble det kjøpt inn på Grønt Fokus i Kristiansand.
Veldig bra service her og etter det jeg kan se også priser som er til å leve med.
På bildet under har jeg rettet av sanden som skal fungere som bunn i bassengen
Terrasse med et lite badekar - 68 Fin justering av bunnsand i bassenget.jpg - alias
  (trådstarter)
   #15
 79     Lyngdal     0
Når sanden i bunnen var rettet av så måtte midt støttene graves ned og det måtte legges under sement-heller på ytterkant av bunn profil. Dette er rimlig mye arbeid og det må gjøres nøyaktig for at resultatet skal bli bra. Dette grunn arbeidet her er veldig viktig for veien tilbake er veldig lang etter at det er vann i bassenget
Terrasse med et lite badekar - 71 Montering av sidestøtter til bassenget.jpg - alias
  (trådstarter)
   #16
 79     Lyngdal     0
Støttene er nå på plass og styreskinnen til selve stålplaten er lagt rundt. Her er det viktig å få lagt styreskinnen i vater slik at man ikke får problemer med monteringen senere. Da er det bra å ha kamerater med skikkelig utstyr som for eksempel en Dewalt rotasjons laser som er blitt flittig brukt under dette prosjektet.
Terrasse med et lite badekar - 75.jpg - alias
  (trådstarter)
   #17
 79     Lyngdal     0
For videre montering av bassenget hentet jeg inn litt ekspertise fra Kvinesdal, han har ihvertfall et fungerende basseng i hagen så da må han jo ha greie på dette. Vi monterte de resterende støttene, men hadde ikke klargjort noe for å holde disse stabile som det etterhvert viste seg at ville bli nødvendig. Like før vi skulle begynne med stål veggen begynte det å blåse litt så da falt jo disse støttene fortere enn vi kunne sette dem opp. Problemet løste seg ved å bruke tau til å sikre støttene med, men hvis jeg noen gang skal gjøre dette igjen så skal det være klart treverk for stabilisering.
Terrasse med et lite badekar - 79.jpg - alias
Terrasse med et lite badekar - 82.jpg - alias

  (trådstarter)
   #18
 79     Lyngdal     0
Da var det tid for den store styrkeprøven, det vil si montering av stålplate veggen. Denne kommer i en rull og har kun en skjøt. Og noe som er helt sikker er at de ikke kødder når de i monterings veiledningen skriver at man ikke må prøve å montere denne hvis det blåser. Som sagt så hadde det begynt å blåse litt, ikke mye bare litt. For denne monteringen ble det innhentet mer ekspertise og det er helt nødvendig å være flere for å få dette til på en rimelig fornuftig måte. Jeg vil si at man minimum bør være 5 oppadgående individer for utføre dette.
Etter litt kamp mot vind og sand som av en eller annen grunn hele tiden samlet seg i styreskinnen fikk vi på plass stål veggen og låste denne til toppen av stolpene.
En annen ting med dette er at man ikke bør begynne å montere stålplate veggen sent på dagen. Den er rimelig ustabil før man fyller vann i bassenget så begynn med dette tidlig på dagen slik at man får fylt i vann samme dag. Jeg begynnte selvfølgelig sent på ettermiddagen så det ble en rimelig lang kveld før jeg turde gå å legge meg
Terrasse med et lite badekar - 85.jpg - alias
Terrasse med et lite badekar - 88.jpg - alias
Terrasse med et lite badekar - 95.jpg - alias
  (trådstarter)
   #20
 79     Lyngdal     0

Tøft, hva slags oppvarming satser dere på? Har vært igjennom dette og har brukt www.poolforum.se i mange år så er det noe dere lurer på så bare spør.


Hei Bidda

Dine bygge tråder har jeg vært flittig innom og du har mange veldig bra løsninger. Det styre systemet du har på svømmebassenget ditt misunner jeg, men desverre er mine PLS kunskaper noe begrenset så vi får la det være enkelt her i huset. Jeg har kjøpt varmepumpe til oppvarming og alt er egentlig oppe å kjører det er bare jeg som er veldig sen med å oppdatere tråden min.
Kommer sikkert til å dukke opp noen spørsmål etterhvert så jeg takker for tilbudet og kommer sikkert tilbake til deg senere

MVH
alias