93    1    0  

Terrasse og vinterhage

 1     0
Hei!

Planlegger bygging av terrasse ut i fra sørsiden av huset vårt. Dette blir i en skråning der det nå er plen. Planlegger å grave ned til bart fjell i dette området.

Så var planen å bygge terrasse med 4x4" støtter rett i fjellet og lage tett terrasse med lagringsplass under. Jeg anslår at terrassen vil bli ca 2m over bakkenivå på det høyeste.

Så kom selvfølgelig ideen om ca 20 m2 isolert vinterhage i tillegg på deler av terrassen inn mot husveggen. 

Ser at leverandørene anbefaler støpt platting under vinterhagen, dette tenker jeg blir både tungvindt og vil stjele mye av plassen under terrassen. Bør vel gjerne ha gulvvarme, tenkte kanskje varmefolie kunne vært tingen. Ser for meg asfaltplater under bjelkelag, isopor, vannfast finér, varmefolie og til slutt laminat oppå dette.

Noen son har synspunkter på dette, eller andre forslag? Blir vel gjerne fort gulvkaldt på vinterstid spesielt uten varme i gulvet ser jeg for meg. Synes ellers det er penest med terrassebord inne i vinterhagen også men dette funker vel dårlig med gulvvarme mtp glippe mellom bord.

Jan


HSt
   #1
 19 934     Sørum     0
Mener Grønt Fokus har mye basert på limtre. Siden du har fjell under så kan du sette stolpesko i fjellet. Vi har brukt 115mm limtre søyler på hytta. Delvis tilbygg og delvis overbygd terasse.