431    6    2  

Terrassebord.

 8     0

Vi bygger en terrasse på ca 125kvm og vi klarer ikke å bestemme oss for om vi skal ha møre royal (har brun MR kledning på huset) eller vanlig trykkimpregnert. Prisforskjellen er veldig stor og så vidt jeg har forstått så må også royal bord behandles nå og da. Vi bor på vestlandet så klimaet er ikke det beste. Er det noen som har erfaring med Royal på terrasse? Er det verdt pengene pg hvor ofte må det behandles i forhold til vanlig grønn?

HSt
   #1
 21 147     Sørum     0
Vanlig grønt må terassebeises for å holde 1-2år intervall. Møre Royal holder jo bedre enn dette, men jeg er mer bekymret for variabel kvalitet, kvae som øddlegger utseende ser ut til å være del sv problemet. Av en eller annen grunn virker det som kledning har jevnere kvalitet
   #2
 16     0
Siden tråden har så flott navn. Jeg har kommet over et tilbud på kebony i forbindelse med åpning av en ny byggbutikk. Er det noe problem å kjøpe inn antatt tiltrengt mengde, og så la de ligge noen måneder før jeg får tid til å rive gammel og bygge ny terasse? Vi snakker i verste fall opp i mot et halvår... da jeg først må klare å designe uteområdet fornuftig..
   #3
 2 990     1
Nei, bare å handle - få det litt opp fra bakken og dekk til skikkelig. Men husk å kjøpe nok, kan kanskje være litt fargeforskjeller etter lagring / mellom partier.
HSt
   #4
 21 147     Sørum     1
Og det er viktig at det ligger med strø spesielt hvis det er fuktig, jeg synes ikke naturlig grått er pent. På en messe sa kebony representanten at han trodde ikke jeg ville bli fornøyd med hans produkt basert på dette. Det står respekt av slik ærlighet !
   #5
 2 310     Vestlandet     0
Vanlig grønt må terassebeises for å holde 1-2år intervall. Møre Royal holder jo bedre enn dette, men jeg er mer bekymret for variabel kvalitet, kvae som øddlegger utseende ser ut til å være del sv problemet. Av en eller annen grunn virker det som kledning har jevnere kvalitet

Eg har lagt ein del Møre Royal. Eg er alt ana enn imponert over kvaliteten. Om lag 10% av borda eg la, var såpass dårlege at eg måtte tilpassa nøye med kapp o.l. Om lag 10% av borda vart sendt i retur pga for dårleg kvalitet/skade frå fabrikk. Eg har mao om lag 20% eg meiner var for dårleg kvalitetsmessig. Dette er langt meir enn eg har opplevd på "vanlege" terrassebord. Eg la jo kun dei 80% som var best. Likevel har nokre bord vridd seg ein del, og det er ein del kvae på terrassen.

Eg har og montert røyalimpregnerte 36x48 lekter som rekkverk. Sjølv om det ikkje er same krav til finish på lekter, la eg merke til at desse ikkje er like fine som dei kvite lektene eg brukte som luftelekter. Meir kvisthol, skader og vriding.

Eg kjem ikkje til å bestilla dette eller ana frå same produsent i store kvanta igjen. Kun viss eg kan plukka dei beste frå butikken.
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 8     0
Jeg endte opp med Royal. Obs bygg hadde tilbud på 19,90 pr meter og da måtte jeg nesten slå til. Ble ca 1150m. Får håpe det blir fint og holdbart. Men må si at å kun ha lengder på 4,5 meter er idiotisk og fører til mye kapp. Vår terrasse er så stor at lengre lengder som går opp med 60 hadde vært å foretrekke.