155    5    0  

Tine snøfakk på tak

 12     0
Hei. Vinteren nærmer seg og det er igjen tid for snøfylte tak.

Jeg sliter meg at store mengder snø samler seg på vestsiden av taket på mitt hus. Er det noen her som har god erfaring meg å smelte store snømengder med bruk av varmekabler? 

Min første første tanke er å benytte noe slikt:


https://www.elektroimportoren.no/oes-plug-play-m-stoepsel-22m/1036798/Product.html?Event=pathlist
https://www.elektroimportoren.no/defrost-water-kit-25m/1037316/Product.html?Event=otherbuys

Den nederste tåler max(min) -10grader så kanskje ikke så godt egnet.

Noen tanker og forslag?

Jon

HSt
   #1
 36,576     Lillestrøm kommune     0
Glem det, is på tak vil kunne gi enda mere skader.  Måke av tak om nødvendig.  Det finnes tak måkeutstyr der du står på bakken (hvis det er skråtak)

Er det vind så så jeg noen monterte luftspylre, en slags profil som endret vindmønster over tak så snøen ikke la seg.
   #2
 3,585     0
Å smelte snø/is (som holder 0 grader) til vann (som holder 0 grader) krever omlag 80 kWt/tonn. Trolig må du varme opp snø/is fra en noe lavere temperatur, og du får ikke slått av strømmen før vannet er varmet noe over frysepunktet, så for praktisk hoderegning kan du like gjerne runde opp til 100 kWt/tonn.

Hvor mange tonn har du? https://www.standard.no/nyheter/nyhetsarkiv/bygg-anlegg-og-eiendom/2018-nyheter/snolast/ angir som "Grunnverdi for karakteristisk snølast på mark" fra 150 til 750 kg pr m2, avhengig av hvor i landet det er, så du skal ikke ha mange kvadratmeter tak før det blir noen tonn.

Oslo kommune har angitt at for å tine snø på fortauer bruker de i snitt 55 kWt pr m2 gjennom vinteren. Det finnes langt verre "snøhøl" enn Oslo sentrum! De anbefaler effekt 180-250 W pr m2; bruker du kabler med 11 W pr m må de ligge med 5 cm avstand for å få denne effekten.

Tror at dette vil koste deg langt mer både i investering og i strømforbruk enn du er forberedt på Smile

(Likevel planlegger jeg å legge ned varmerør i egen oppkjørsel til sommeren. Men så lenge jeg enda er rimelig før vil det meste av snøen fjernes mekanisk, varmen er bare for det siste tynne i islaget. Dessuten vil jeg bruke VP som varmekilde, så strømforbruket vil være drastisk redusert.)
TSt
   #3
 14,501     0
Jeg har en annen illustrasjon av smeltevarme, den varmen som må til for at is ved 0 grader skal bli vann ved samme temperatur er omtrent den samme som å heve temperaturen på vannet fra 0 til nesten 80 grader. Så det er betydelig effekt som må til. På tak så forsøker en så godt en kan å lufte det kaldt slik at det ikke smelter annet enn naturlig.
   #4
 24,656     Akershus     0
I tillegg, når snøen er smeltet, renner den nedover taket til takfoten, herfra må den enten ned takrenne og oppvarmet nedløpsrør. Er ikke nedløpsrøret isfritt, kan du få gigantiske istapper.
Signatur