1 059    27    1  

Tips til bygging av vinterhage

 12     0
Hei!

Jeg har sett at det blir skrevet mye bra på dette forumet så prøver meg her:)

Jeg har planer om å bygge en vinterhage på terrassen under eksisterende tak (se bilde).

- Vil et slikt prosjekt være søknadspliktig? (taket og arealet er allerede bygd ut så det har kanskje noe å si?) - Sendte en mail til kommunen. venter på svar.

- Siden vinterhagen vil bli bygd med lettvegger, vinduer og terrassedør på terassen som står 2-3m fra grunnen, bør jeg være bekymret for vekt og bæreevne?

- Noen tips til isolering av gulvet?

Tips til bygging av vinterhage - Skjermbilde 2019-02-28 kl. 19.37.57.png - Jagergard

  (trådstarter)
   #1
 12     0
Fikk svar fra kommunen at dette ikke er søknadspliktig så lenge det blir under 15kvm
   #2
 236     0
Tror snølast på taket i utgangspunktet er en mye større 'trussel', men kan være lurt å få svar fra noen som kan regne litt på det.

For se litt hva som finnes i markedet kan du jo kikke litt her. https://www.grontfokus.no/
   #3
 2 695     0
I og med at taket står der, og ser ut til å ha stått der i en del tid, kan vi vel regne med at det tåler snølasten. Det blir ikke større snølast av å lukke inne en overdekt del av altanen bak glassvegger.
  (trådstarter)
   #4
 12     0
Svaret jeg fikk fra kommunen var:Dersom det er 15kvm eller mindre og det ikke inneholder soverom, kjøkken, stue eller våtrom trenger du ikke å søke.

Problemet er hva som er definisjonen på "stue"? Vinterhage blir jo også kalt "hagestue". Har sendt ny mail.


Angående bæring så tror jeg det skal gå greit.....Wink
HSt
   #5
 23 925     Lillestrøm kommune     0
Så lenge du ikke river eksisterende stuevegg og inkluderer dette permanent i inne arealet så er det greit tror jeg.

Når en har fått et svar fra kommunen til sin fordel så maser man ikke på kommunen om at de skal endre oppfatning er min innstilling.


Men det er tak med stolper som kan redde deg her, arealet er tidligere inntatt i BYA hvis taket ble byggemeldt korrekt. Her hos meg må jeg trolig søke om dispensasjon når vinterhagen skal opp for det meste av den vindfulle terassen er uten tak og jeg bryter trolig BYA grensen med 15m2 mer bebygd areal.
  (trådstarter)
   #6
 12     1
Hei takk for svar.

Det eksisterende taket inkudert terrassen er byggemleldt og godkjent fra før, så å kle igjen/glasset igjen veggene under taket er egentlig en veldig liten forandring.

Det jeg lurer på nå er om det vil være forskjell på isolert/uisolert? Lest en del forskjellig på forumet her angående det men blir ikke helt klok. Om det blir egnet for helårsbruk/varig opphold osv...

HSt
   #7
 23 925     Lillestrøm kommune     0
I prinsippet kan de hevde at det er forskjell på isolert/uisolert. Men er dette fortsatt å regne som ute opphold også egnet på vår/høst så ville jeg bare sagt takk hvis jeg hadde fått et slik svar fra kommunen. Men har du alt rukket å begynne å spørre å grave så må du ro deg i land på et vis tenker jeg.

Jeg vil bygge isolert for å lage en klimaskjerm, en buffer med høyere temperatur store deler av året.

  (trådstarter)
   #8
 12     0
Ja jeg har allerede sendt en mail hvor jeg lurer på hva de definerer "stue" som.
Jeg tenker at jeg vil isolere også.

Gleder meg til å starte på dette prosjektet. Kommer til å forlenge "utesessongen" myye på terrassen.
Ebe
   #9
 4 226     Vestlandet     0
Dette er strengt tatt et påbygg, da du baserer den nye konstruksjonen på et eksisterende bygg. Et påbygg har som hovedregel alltid krav til søknad og faktisk ansvarlig søker.

Men, kommunen kan etter en konkret vurdering unnta både fra krav om ansvarlig søker og krav om søknadsplikt. Så om kommunen har vært godt opplyst når de ga deg sitt svar, så bør man kunne legge til grunn dette svaret. Smile

Når det gjelder stue og søknadsplikt, så kan man litt enkelt si at om man beholder klimaskallet som i dag, så blir det ikke en ny «innestue der ute. Det er en klar forskjell på om du bygger en «utestue og en «innestue . Man kan innrede utsestuene sine ganske fint, uten at det blir en innestue av den grunn.

Så lenge dette klart fremstår som en stue «ute på terrassen , så er det ikke en stue som utløser søknadsplikt. Skal det bli en innestue, så må den nye stuen klart inngå i ditt nye boareal som du kan bruke hele året. På lik linje mer resten av huset ditt.

På samme måte dersom du f.eks åpner veggen uten mulighet til å lukke igjen, så blir det et tilbygg med nytt boareal; «innestue .
Signatur
  (trådstarter)
   #10
 12     0
Forstår ikke helt hva du mener med «påbygg»  annet enn at det er søknadspliktig kunn hvis det er over 15kvm.

Takk for innspill på hva en «stue»  er. Jeg tenker nå at det jeg skal gjøre ikke er søknadspliktig