13 359    18    0  

Tips til stor kullgrill?

 907     OSLO     0
Vi er et mindre boligsameie som har blitt enige om å sette opp en større felles kullgrill, og etter å ha lett litt rundt er jeg nysgjerrig på tips og erfaringer. Vi er åpen for mer permanente løsninger som nærmest mures opp, men det ideelle er nok noe forholdsvis solid som likevel er portabelt. Tar også imot tips om gode hjemmelagde løsninger.

Noen som har erfaringer med f.eks denne grilltønnen fra Biltema:

http://www.biltema.no/no/Fritid/Hage/Grill/Griller/Grilltonne-14316/

Elkjøp: http://www.elkjop.no/product/hjem-og-pleie/grill-og-sommerprodukter/NS120504/nordic-season-kingston-kullgrill

Ikea: http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/S89931800/

Landmann: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=781813

Mer avansert Landmann: http://www.netonnet.no/art/hjem-og-fritid/grill/kullgrill/landmann-kolgrillvagngoth/184133.3461/

(samme men billigere): http://www.netonnet.no/art/hjem-og-fritid/grill/kullgrill/landmann-grilltunna11543/114894.3461/

Mer Landmann: http://www.mekk.no/tilbud/grill/landmann-tonnegrill/

http://www.mekk.no/tilbud/grill/landmann-grilltonne-taurus-60x25x45cm/

  (trådstarter)
   #2
 907     OSLO     0
Det finnes handy folk tilgjengelig, så litt innsats er ikke noe problem. Det er uansett sju enheter som skal dele på det her, så heller ingen krise om det ryker en tusenlapp eller to.
   #3
 3 412     Akershus     0
En fordel med oljefat delt i to er at det sannsynligvis er mindre utsatt for tyveri. 

Og personlig synes jeg oljefat virker litt mer dugnadsmessig og litt mer kos enn en ferdigkjøpt løsning. 

(Men selvsagt er det jo mer praktisk med de ferdige løsningene, med hjul, kanskje innstillbar høyde på grillristene, kanskje sidebord, kanskje lagringsplass under osv.)
Signatur
   #4
 1 098     Østfold     0

Vi er et mindre boligsameie som har blitt enige om å sette opp en større felles kullgrill, og etter å ha lett litt rundt er jeg nysgjerrig på tips og erfaringer. Vi er åpen for mer permanente løsninger som nærmest mures opp, men det ideelle er nok noe forholdsvis solid som likevel er portabelt. Tar også imot tips om gode hjemmelagde løsninger.


Skal man grille seriøst så er det vel lokk som gjelder?
Med en slik stor åpen grill så blir det kun varmt på en plass, og det er der det er kull.
Med lokk så blir det røyk og varmt overalt, og kullet kan ligge i et hjørne og gløde for dem som absolutt
vil lage kullfiber-briketter av biffene sine :)

   #5
 3 082     Gol     0
Har ikke vurdert en 70 cm bålpanne fra Espegard da?

Vi har det på hytta og bruker omtrent den hele tiden til matlaging med kull.

Vi stekte fint biff uten lokk på den så fungerer helt fint det. Smile
Signatur
   #6
 22 342     Akershus     0
Bør ikke et sameie ha en litt mere solid grill? Helst i rustfritt. Det er mange her som har kappet opp beredere og brukt dem som griller. De ruster ikke, i hvert fall ikke OSO osv som er nyere enn 1980.
  (trådstarter)
   #7
 907     OSLO     0
Det her blir stående "permanent" om sommeren midt i en ellers pen bakgård, så det estetiske kan ikke totalt ignoreres. Vil det være pent med en kappet oljetønne/vvannsbereder? Kan man bygge det inn på noen måte? Klarer man å lage et lokk av den andre halvdelen? Og sist men ikke minst...hvor kan man få tak i gamle beredere?

   #8
 745     Sponvika     0
Trenger du parafinfat med stativ så har jeg det. Tror det er galvanisert. Befinner seg i Ski.
Litt mekk og et par hengsler så har du topp også, og enda litt mer mekk, så er det enkelt å fikse en justering så den kan stå litt åpen.
Signatur
   #10
 851     Østfold     0


Disse er lite egnet for Ola Dunks måte å grille på. Hvis det skal være en fellesgrill i et boligsameie vil jeg anta at en grill som er mer egnet for direkte grilling vil være passende.

BBQ-pits fra USA er konstruert med tanke på indirekte grilling (BBQ) og røyking (smoking), selv om det er mulig å drive med direkte grilling på de også. De bør skjermes for dårlig vær når de ikke er i bruk, så et boligsameie tror jeg vil ha større glede av et eller annet i rustfritt stål som tåler fuktig vær uten å ta mye skade av det.

Jeg har en mindre utgave (ikke på henger, terrassetype) av en slik type BBQ-pit / smoker du linker til fra USA. Er ca 2,5 meter lang og 2 meter høy på det høyeste. Veier rundt 180 kg. Utrolig kult å lage mat på, men man må like å bruke god tid. Hos meg tar det fra 2 til 8 timer fra jeg legger på kjøtt til det er ferdig, avhengig av hva jeg lager.