9 098    15    0  

Tomtegrenser: Hvor stor avstand mellom tomtene?

 115     0
Hei!
Vår tomt er enda ikke "staket opp" av kommunen, men ser på div tegninger og sånt hvor grensene skal gå, men ser at det mellom oss og naboen er "dødområdet".. Er det noen standard på hvor langt det er mellom 2 tomter, dette hadde hjulpet oss masse i hvor langt vi kan gå når det gjelder hageplannering mot denne naboen.
Vi ser nemlig i følge alle kart at hans bos er akkurat i skille mellom hans tomt og "dødområdet", og hvis dette "dødområdet" er på for eksempel 2 meter, så vet jeg hvor langt vi eier :)
Håper noen kan hjelpe med dette..:)
-Hege

   #2
 40     Oslo     0

Som regel er vel dette mellomrommet lik null, og man deler således grenselinje med naboen  ;)

Planering kan ikke utføres nærmere tomtegrensen enn 4 meter - hvis du ikke har en avtale med din gode nabo da  ;) 
   #3
 997     0
Kan vel planere så mye du vil så lenge du ikke forandrer terenget mere enn:

Rekke-/kjedehuseiendommer, o.l.: Avvik på inntil 0,5m fra opprinnelig terrengnivå.
Tettbygd strøk: Avvik på inntil 1,5m.
Spredtbygd strøk: Avvik på inntil 3,0m.
Signatur
   #4
 40     Oslo     0
Skal ikke svare for skråsikkert for hele landet, men i Oslo må slik planering og "endring av terreng" ikke skje nærmere enn 4 meter fra nabotomt.

Er naboen enig er det selvfølgelig ok.

Dette var i hvertfall det vi fikk vite av PBE i Oslo
  (trådstarter)
   #5
 115     0
Her har jeg forsøyt å markere vår tomt i rødt, med vårt rekkehus (3 enheter), og så har jeg markert naborekkehuset i grønt (også 3 enheter).
Den grå plassen er stedet vi ønsker å ha en gjesteparkering... og her er det nok snakk om 0,5 +m oppfylling for å komme opp til vei-nivå.
Nabotomten ligger nok 1-2 meter høyere enn vei-nivået også..:! Som dere ser er det "dødområdet" imellom tomtene. Men vi har lyst til å fylle opp området med litt grus..siden det er felles og det er fjell bak.. så det er begrenset hva vi kan bruke det til... men siden kommunen er så trege med å markere lurte jeg derfor på om det var noe standard på hvor langt et sånt "dødområde" er...
Tomtegrenser - hvor stort mellomrom..?! - tomtegrenser.JPG - Hegeee
   #6
 13     0
men siden kommunen er så trege med å markere lurte jeg derfor på om det var noe standard på hvor langt et sånt "dødområde" er...


Nei, det er ingen standard. Og noen må eie området i midten. Kanskje kommunen?

   #10
 520     0
Området mellom tomtene er kanskje holdt av med tanke på vei/kabel osv i fremtiden? Eller for å sikre tilgang til bakenforliggende områder.