22 236    21    11  

Trenger tips til diy utesofa

RTv
 918     1
Skal igang med å bygge en utesofa på terrassen. Men har ett par spørsmål før jeg setter igang..
Skal bygge en hjørnesofa som skal stå i ett hjørne ute. Den skal kleest med 120x28 terrassebord, og på toppen skal jeg ha hageputer fra IKEA som er 62cmX62cm + ryggputer. Den blir ca. 150cm X 240cm + armlende på begge ender.
Bør jeg bygge den akuratt etter putene, eller bør jeg tenke 60x60 og trykke putene påplass? Håper å slippe at det blir mellomrom mellom putene etter litt bruk. Det samme lurer jeg på i setedybden. Bør jeg ha 60 cm terrassebord ut og la putene gå 2cm utenfor så en slipper at foten "gnager" mot treverket?

Hva bør høyden på sofaen vær fra terrasse og opp til setet - pute på 9-10cm være? Bør vare god å sitte i, og ha rett høyde til eit hagebord/spisebord.

Noe annet jeg bør tenke på før jeg setter igang? 

HSt
   #1
 31 921     Lillestrøm kommune     0
Stemmer for 2cm utenfor, usikker på bredden, om de reiser seg opp, Kan du prøve ?
RTv
  (trådstarter)
   #3
 918     1
Ser målene på sofamodulene den hører til er 62cm X 62cm, så da bør jeg sikkert være opp i mot det jeg og.
HSt
   #5
 31 921     Lillestrøm kommune     2
Jeg liker ikke å sitte å dingle med beina, hvor tykke putene er vil her bidra, er redd at testen igjen er det beste, men skjønner at du er litt før ute en putene.
   #6
 5 568     0
Lønner seg sikkert å se litt på ferdige utesofaer på nett, og hente mål derfra. Skal sofaen integreres/bygges sammen med terrassen, eller skal den være helt frittstående? I fall det siste kan du kanskje bygge inn noen justeringsmuligheter - men da blir det selvsagt mer komplekst.

Mitt råd er Keep it Simple, stjel mål fra eksisterende sofaer.
   #7
 130     0
Jeg bygget utesofa i fjor.
Valgte 21mm tykke terrassebord. De veier mindre pr areal og er biligere.
Brukte impregnert 2x2" til føtter/rygg/armlener.

Jeg var også usikker på høyde. Tok bare et circamål. Kan evt forlenge/kutte føttene i etterkant om det skulle bli total krise.

Hadde tenkt å lage puter selv, men det ble det aldri tid til. Kommer til å kjøpe disse og legge de på tvers. Blir så dyrt med individuelle puter.
https://www.ikea.com/no/no/catalog/products/40261689/

RTv
  (trådstarter)
   #8
 918     0
Grunnet mye overtid på jobb så har dette dratt litt ut i tid, men no nermer det seg med sofaen. Setet og ryggen er ferdig, men mangler armlende og kledning i front. Sofaen skal oljes med møreroyal olje når den er tørr. Putene fra IKEA kom med posten i dag, men grunnet mye regn så har jeg ikke testet dem enda.

Trenger tips til diy utesofa - IMG_5458 (1).jpg - RTvTrenger tips til diy utesofa - IMG_5465 (1).jpg - RTvTrenger tips til diy utesofa - IMG_5494 (1).jpg - RTvTrenger tips til diy utesofa - IMG_5532 (1).jpg - RTv
   #9
 5 568     0
Er materialet trykkimpregnert, eller er det bare jeg som blir lurt av grønnskjæret? I fall det er, så hjelper det ikke å olje. Tror du bør vente minst et år før du maler. Om olje i det hele tatt trekker inn i impregnert materiale er jeg usikker på.
RTv
  (trådstarter)
   #10
 918     0
Er materialet trykkimpregnert, eller er det bare jeg som blir lurt av grønnskjæret? I fall det er, så hjelper det ikke å olje. Tror du bør vente minst et år før du maler. Om olje i det hele tatt trekker inn i impregnert materiale er jeg usikker på.

Går fint å olje impregnert. Er også det talgø bruker selv..