6 024    8    22  

Utendørs massasjebad - erfaringer og tips til leverandør

 29     Hjemme     3
Hei,

Er på utkikk etter et utendørs massasjebad som kan benyttes hele året og ser det er mange ulike modeller å velge mellom... De aktuelle er så langt fra Sundance, Hotspring og evt Spatec.

Hører mye bra om Sundance men har ikke hørt noe særlig om de andre leverandørene. Reagerer dog litt på at varmeelementet er såpass forskjellig.

På Sundance-modellene jeg har tittet på er det standard 2,7Kw element, og jeg ble her anbefalt en oppgradering til 5,5 (og 40A kurs) hvis jeg skulle kunne benytte badet så lenge jeg ville når det var kaldt ute.

På Hotspring modellene sitter det standard et 1,5Kw element. Betyr dette at Hotspring er såpass mye bedre isolert enn Sundance eller er elementet på Hotspring underdimensjonert ?:).

Ønsker gjerne også erfaringer fra disse 3 modellene, spesielt Sundance og Hotspring og hvordan disse er å bruke/drifte.

Mvh.
Petter

   #1
 682     3
Jeg kaster meg inn her med enda en leverandør. Vikingbad, er det en grunn til at disse ikke blir vurdert?
  (trådstarter)
   #2
 29     Hjemme     3
Heisann,

Ingen spesiell grunn til at de ikke står på listen annet enn at jeg ikke kjente til merket Smile.
Tar gjerne imot tips/erfaringer om disse også!
  (trådstarter)
   #3
 29     Hjemme     3
Da var letingen endelig over. Venter i spenning på at vårt Spatec Californian skal komme på plass Smile
   #4
 555     Trondheim     3
Kan du si noe om hva som gjorde at du valgte det ene kontra det andre? Har du montert det opp og testet det? Jeg har alltid undret over at leverandørene oppgir at badet bruker så lite strøm i løpet av et år. Jeg vurderer et på hytta om noen år....... og det vil jo stå en del ubrukt i løpet av vinteren...... Hytta ligger på trøndelagskysten...
  (trådstarter)
   #5
 29     Hjemme     2
Kan du si noe om hva som gjorde at du valgte det ene kontra det andre? Har du montert det opp og testet det? Jeg har alltid undret over at leverandørene oppgir at badet bruker så lite strøm i løpet av et år. Jeg vurderer et på hytta om noen år....... og det vil jo stå en del ubrukt i løpet av vinteren...... Hytta ligger på trøndelagskysten...


Heisann,

Jeg tittet på flere ulike spabad og hadde nesten bestemt meg for et Sundance bad da jeg kom i prat med en i nabolaget som skrøt fælt av Spatec-badet han hadde kjøpt for noen år siden.

Dette var et renovert 2003-mod bad han kjøpte direkte fra Spatec, og det bruker visstnok veldig lite strøm og var enkelt og problemfritt å vedlikeholde, + at han mente vannkjemien var langt bedre og rimeligere enn de andre merkene og servicen hos leverandøren var visst veldig bra. Han bruker badet flere ganger i uka hele året, så det er flittig i bruk.

På Spatec badene sitter det en ozon-generator og man skal ifølge leverandøren bare klore 1 gang per uke etter bading og da skal man visst slippe å "bade i klor". Jeg pratet med butikken på telefonen og fikk en hyggelig pris på et 2014 utstillingsmodell-bad, ferdig levert og montert og ble overbevist av en veldig hyggelig selger der.

Har ikke fått testet badet enda, men ble oppringt av Spatec for 10 minutter siden, de er på vei med badet i dag som avtalt, så regner med jeg får litt mer erfaring med badet snart.. Smile.

Etter at jeg bestilte badet pratet jeg med noen andre som hadde bad fra samme leverandør på en hytte på fjellet og også her skrøt de veldig av leverandør,strømforbruk og vannkvalitet, så det skal bli spennende å få det i gang her hjemme og teste det selv!:).
   #6
 5 432     Akershus     2
Er det virkelig så få som har erfaring med utendørs massasjebad, eller gidder ikke folk dele erfaringene sine?

Nå må jeg innrømme at det er sjelden jeg ser et slikt badekar, tror ikke jeg har noen i nabolaget, men antar at de som har slike ikke nødvendigvis plasserer de slik at de synes så veldig godt for forbipasserende.

Jeg brukte et slikt bad i forbindelse med et opphold på vestlandet for noen år siden og eieren bedyret at strømforbruket ikke var avskrekkende. Tror det kostet rundt 1500 kroner pr. år. Sikkert en del kroner i kjemikalier også.

Nå er det sikkert stor forskjell på isolasjonsevnen mellom rimelige og mer kostbare bad og sikkert også noen som kvier seg for å fortelle om alle kostnadene, kanskje de fortrenger det. Mulig de lider av amerikansk bil syndromet, det er vel knapt én eier av en drivstoffslukende amerikaner som mener at børsa hans bruker særlig mer enn 0,8 l. drivstoff pr.mil.

Erfaringer fra flere brukere hadde vært fint.

  (trådstarter)
   #8
 29     Hjemme     2
Hei Petter! Nå har du 5 års erfaring med boblebad... hvordan er det?:D
Mvh Tommy

Hei Petter! Nå har du 5 års erfaring med boblebad... hvordan er det?:D
Mvh Tommy


Hei!

Beklager veldig sent svar, så ikke tråden før nå Smile Men nå har jeg iallefall 7 års erfaring!
Må si jeg er veldig godt fornøyd med Spatec Californian badet. Har ikke hatt noe problemer med noesomhelst!

Byttet Ozon-generator etter ca 5 års tid og det var også da jeg hadde første service fra Spatec.
Utover det er det kun vært filterbytter samt bytte av vann ca 3-4ggr i året.

Lokket har nok trukket litt vann på disse 7 årene og bør helst være 2 når man skal løfte det på igjen.
Det ble jeg informert om på forhånd og var å forvente. Har ikke trengt å bytte det enda.

Det eneste som er litt kjedelig med massasjebad om dagen er selvsagt strømprisen.
Selvom det er godt isolert drar det endel watt, så har nylig satt temperaturen ned til 15C da jeg var skeptisk til å tappe det helt for vann. Har ingen egen måler på kursen så nøyaktig hvor mye det drar er jeg ikke sikker på.