132    3    0  

Utendørs putekasse

 2     0
Hei dere, 
Jeg bygget i fjor sommer en utendørs putekasse. 
Jeg bygget en ramme i impregnert trevirke, kledde vegger og bunn med tykk presenning, og hadde to luftespalter, en på hver side diagonalt. 

Utenpå kledde jeg det hele med terassebord. Lokket løste jeg på samme måte, ramme, presenning og terassebord. Der OK vegger og UK lokk møttes, hadde jeg en tetningslist. 

Dette lokket har da ikke blitt tett, når jeg åpnet det nå, var det en god del vann som har kommet inn. Så, når jeg skal forbedre dette, har jeg kanskje tenkt å: 


  • Kutte vekk på presenning i bunn slik at det blir bedre lufting. 

  • Fjerne presenning og terassebord i lokk, og skifte dette ut med en heldekkende plate(stikker 3 ish cm utenom UK lokk)

  • Glassfiberduk oppå platenSå er jeg usikker på hvordan jeg skal få dette pent. Siden det er på terassen har jeg jo tidligere hatt terassebord, men bli 1. veldig tungt, og 2. veldig mange småhull som kan lage lekk. 

Noen som har tanker på hvordan dette kan løses, og/eller andre tips til hvordan dette kan løses? 

Terassebordene som er brukt er 28*120 mm, så er veldig tunge når det regner mye. Så, kanskje  det er en idé å klyve disse ned til 14x120 mm? Er kun for å sitte på+snølast, så da er det ikke samme krav som på selve terassen hvor man går mer. 
Siste redigering: 9. mars 2022 14:35:48 av Jorgen6422

TSt
   #1
 12 627     0
Avhenger av hvor stor kassen er men tviler på at 14mm holder men avhenger jo av lengden på disse. En må bygge dette oppå en kontinuerlig plate og så må en passe på at vann ikke trekker inn under denne. Vil Tiltak light plate kunne benyttes under ? Det vil aldri holde kun med lufting av kasse hvis den ikke har tett lokk. Pressening i "tak" vil ikke være nok.
  (trådstarter)
   #2
 2     0
Kassen er gigantisk så har bygget opp lokket med bærende CC 600, så lysåpningen er ikke stor.
Til-tak Light var jaggu ikke en dom idé.
HSt
   #3
 33 201     Lillestrøm kommune     0
Vannet må få en mulighet til å renne av uten at det suges inn i åpning under lokk så det må kanskje på plass noen drypp kanter også