153    2    0  

utført grunnarbeid til belegningsstein etter boka, alikevell stor ujevnhet etter vinter

 218     0
Hei, 

I fjord la jeg ca 15m2 med betongheller selv, og utførte grunnarbeidet etter alle tips og anbefalinger jeg kom over på internett. 

I bunn er halve arealet leire, og den andre halvparten fjell. 
Grunnarbeidet er bygd opp på følgende måte: 
Fiberduk som start.
25-30cm med subbus 0-60. Ordentlig komprimert på 15cm og på 30cm. 
5-8cm subbus 0-20. Ordentlig komprimert her også. 
til slutt 2-4cm 0-8 som settelag. Dette også komprimert og helt jevnt. 
Til slutt 40x40x5 betongheller og fugesand mellom.

Arbeidet ble utført på sommeren og var helt strøkent. Nå som det begynner å bli vår i luften var jeg på baksiden av huset og kikket litt, og til stor skrekk, så er det 2-3 områder som buler oppover ganske mye. Snakker kanskje 3-4 cm oppover. 

Boligen ligger i Enebakk, og temp på dagtid er ca 6-7 grader for tiden, men fortsatt minus på natt. 
Er det noe håp om at denne bulingen går ned av seg selv når det blir varmere i været? Eller må jeg forberede meg på å rive opp alt og starte på nytt? 

Har ingen bilder nå, men kan prøve å få tatt bilder i morgen. 

   #1
 5 588     Akershus     0
Først: Jeg ser ikke at du har lagt isolasjon. Det burde du gjort, da dette ikke er dypt nok for å være garantert telefritt.
Dernest, leire. Se over.
Så, til slutt, å gjøre dette på så ulikt underlag som leire og stein er risikable saker, nesten uansett isolasjon eller ikke.


.Thag
Signatur
TSt
   #2
 12 089     0
Så lenge laget over ikke dekker teledybde så er jo ikke dette noe rart.  Må som sagt over ha marksiolasjon hvis en har telefarlige masser og spesielt her der underlaget er varierende.  Husk at denne må ligge godt utenfor kanten slik at telen ikke slår inn under ioslasjonen fra siden.  Men en trenger jo ikke mytte like mye masser utenfor bare en holder telen borte.  En kan jo håpe at det synker ned igjen noe når telen går men veldig vanskelig å si hva som kommer til å skje.  Benyttes trykkfast nok isolasjon trenger en ikke ta bort så mye masse før den legges.  Det finnes XPS 700  er ikke så mye dyrere enn annen om en kjøper direkte hos Sunde.