TSt
   #11
 10 646     0
Det kan være at Gardena og HQ eiere har noe forskjellig syn på dette i forhold til f.eks. Robomow eiere siden den siste er tyngre og klipper absolutt alt med den tradisjonelle kniven sin. De to andre benytter tynne innfellbare kniver.

  (trådstarter)
   #12
 352     0
Hei
Følte jo at Robomow er en dyrere modell da den klipper mye bredere enn Gardena, har mulighet for styrekabel, regnsensor og appstyring som gjør det enklere å endre satt program. Ettersom Gardena har kostet bare 6000 i mai så følte jeg det var uaktuelt å betale 9000 for den nå. 8500 for Robomow er tilbud fra det den normalt koster:)
Signatur
HSt
   #13
 30 158     Lillestrøm kommune     0
Om en BMW koster det dobbelte av en Ford så betyr det ikke nødvendigvis at det er en så veldig mye bedre bil. Men den kan være bygd på en annen måte. Hovedforskjellen er nok som beskrevet over at Robomow kan være ganske så hardhendt med hva den møter. Tror derfor den kan spise opp lekene til junior mens HQ/Gardena kanskje bare snuser på de samme ? Kanskje gjelder dette også grensekabler mm. ? Nå har jeg ingen erfaring enda, men overrasker meg ikke om det er en Gardena her til neste år.
   #14
 157     Stavanger     0
Tydligt at det er ulik erfaring ifht om nedgraving av kabel er nødvendig. Plener er vel forskjellige. Har ikke vært noe problem mitt på plenen her men under hekker og busker ønsker jeg å ha kabeln så langt inn som mulig så en ikke trenger å klippe kantene der. Der og på andre skyggeutsatte plasser har det vært nödvendig å grave ned her. Sköytet vel kabel 5-6 ganger för jeg gav opp. Når jeg installerte hos bekjente var det hvertfall lett valg for min del, önsker ikke unödvendig sköyting. 
GR
   #15
 794     Rogaland     0
Hei
Følte jo at Robomow er en dyrere modell da den klipper mye bredere enn Gardena, har mulighet for styrekabel, regnsensor og appstyring som gjør det enklere å endre satt program. Ettersom Gardena har kostet bare 6000 i mai så følte jeg det var uaktuelt å betale 9000 for den nå. 8500 for Robomow er tilbud fra det den normalt koster:)

Klippebredden har jo ingen som helst betydning, det er klippearealet som teller. Om Gardena/HQ klipper 500m2 så klipper den 500m2, og det samme gjelder Robomow. Det betyr gjerne at de må kjøre x antall ganger ekstra over plenen, men så betyr det heller ikke noe fordi de veier lite og bråker ikke, mens Robomow er tung og bråker. Tydeligvis noen som har gjort god markedsføring for Robomow, for styrekabel har jo også Gardena/HQ, det har vel alle robotklipperne? Regnsensor betyr vel heller ikke så mye, for Gardena/HQ trenger det ikke. Med barberbladene sine og liten klippebredde har de det like fint om det bøtter ned. Robomow må kanskje ha det fordi den er bygget som en konvensjonell bensinklipper, men med elektromotor og automatikk. Alle som har kjørt bensinklipper på våt plen vet vel hvor mye det kliner seg.

Appstyring er vel det eneste som skiller seg slik jeg ser det. Jeg kunne godt tenkt meg en pushvarsling om den satt fast eller ikke fikk docket/ladet av en eller annen grunn, men når det har gått seg og en har fått justert grensekabel/plen så gjør den bortimot alltid det den skal.
   #16
 116     0
Om det har noe å si for noen som ikke har handlet klipper ennå, så er min erfaring med Robomow bare negativ. På to år har jeg byttet motorenhet to ganger. Den bommer på ladestasjonen (ødelagt BLE-kort) og går tom for strøm midt ute på plenen (har fått høre at batteriet antagelig er ødelagt). Dette er altså på to norske sommere, der den har vært ødelagt mye av tiden og har derfor ikke klippet så mange ganger. Og de gangene den klipper lager den bare stygge stier rundt omkring i hagen fordi den har stått stille for lenge. Hadde Norge hatt snøfrie vintre så klipperen kunne gått året rundt hadde den kanskje ikke vart et år engang. Broren min har også en RC som er ca like gammel, og han har byttet motor 1 gang og også fått beskjed om at batteriet er utslitt (de gir bare ett år garanti på batteriet). Jeg skal IKKE ha Robomow neste gang. Appen til Robomow er heller ikke noe å hoppe i taket for. Den har ikke engang oversikt over feilkoder eller siste feilmelding fra klipperen (noe det er mye av).
   #17
 1 213     Norge     0
Er det noen av dere som har stakitt gjerde rundt tomten deres? Greier robot klipperen å klippe helt uti kantene, eller må man fortsatt bruke en gresstrimmer? Tenker spesielt rundt stolpene og under gjerdet.

   #18
 138     Hadeland     0
Du er nok nødt til å fram med kantklipperen din, ja. Robomow skryter av på noen av modellene sine at de klipper helt mot kanten, men det er fortsatt ikke godt nok.

Jeg med Gardena har forsøkt å legge grenseledning så optimalt som mulig mot kanter og slikt, men mot faste hindre så må man fram med kantklippern.

Mot huset har jeg planer om enten legge belegningsstein eller rullestein slik at jeg slipper å kantklippe. Roboten kjører fint over (belegnings)stein.
  (trådstarter)
   #19
 352     0
Kontaktet idag cdon/tretti og avbestilte klipperen etter alt jeg har hørt
De hadde pakket den klar og lagt den til sending men fikk hentet den tilbake2)
Da er det Gardena som blir bestilt. Er det noe forskjell på r38 og r40? Coop har r38 som jeg kan få med engang til 8000 mens r40 er de utsolgt for så den kostdr 9000 andre steder
Signatur
   #20
 579     Gjøvik     0
Lønner seg nok å kjøpe lit dyrt her Smile
Signatur