181    2    0  

Vann fosser ut under mur - tetningsmiddel som tåler mye vann?

 1     0
Jeg har dessverre for sent oppdaget at det kommer vann ut under muren på oppsiden av huset mitt. Jeg har forsøkt å lage en støpekant samt et dreneringsrør som skal føre vannet til korrekt sted, men problemet mitt er at det regner alt for mye her i Bergen og vannet gir seg dessverre aldri. Dermed klarte jeg ikke støpe dette tett da jeg lagde denne vesle "installasjonen" (bildet). Jeg trenger nå hjelp til å høre om det finnes noe form for middel jeg kan spraye/støpe nedi for å tette resterende sprekker slik at vannet ikke lenger skal fosse ut under. Finnes det noe slikt? Helst hurtigtørkende.

(Ikke le av installasjonen Smile. Den er altså 5 meter opp i en bratt stige på kanten av et stup så det er litt redusert hva jeg turde gjøre.)

Vann fosser ut under mur - tetningsmiddel som tåler mye vann? - arbeid-3.jpg - halono

   #1
 3 114     Akershus     0
Du kan prøve med ekspanderende mørtel, eventuelt sånn tokomponent-sak vi bruker til å gyse fast armeringsjern i fjell med. Sistnevnte mener jeg er en slags epoxy-sak... i allefall den jeg brukte, det var to metallbokser der man skulle blande med et gitt forhold.

Men pass på, dette er sterke saker. Blandet i en 1/2-liters colaflaske og helt i hullene, dagen etter så det ut som om flaska hadde vært utsatt for sterk varme.

.Thag
Signatur
   #2
 1 857     Sørlandet     0
Thoroseal waterplug dersom det er påtrykk av vann. Er det opphold av vann litt har mapei noe fint som jeg ikke husker navnet på. Heydi har også noe men den har jeg ikke prøvd.

Vanntetting mot fjell er uansett vanskelig. Spesielt siden betong krymper (stort sett. Fins spesialprodulter). Man kan bruke svellebånd og betonglim mot fjellet men det skipet har seilt for deg dessverre.