237    9    0  

Varmekabler med drenerende belegningsstein

 117     0
Vi tenker og legge belegningsstein til en ny biloppstillingsplass og vil gjerne ha varmekabler eller snøsmeltematter under disse. 

Hvis det legges vanlig tett belegningsstein, vil vi komme litt i overkant av tillat prosent overflate som ikke er vanngjennomtrengelig, så vi tenker da på permeabel belegningsstein.

Funker det greit med noe snøsmelteanlegg under slike vannpermeable dekker?


   #1
 3,277     I huset mitt     0
Har du ikke fall på denne biloppstillingsplassen så vannet renner av?
TSt
   #3
 14,509     0
En bruker å finne ut at det er så rådyrt i bruk at den blir slått av etter et par år.
Også de som bare hadde valgt i hjulspor endte opp med dette.
  (trådstarter)
   #4
 117     0
Jo det er fall. Ved tett overflate ville det renne ut i hagen, så det vil eventuelt samles mer vann der, usikker på om det ville være noe problem eller ikke.

Så er det det kommunale kravet om maks 40% overflater som ikke er vanngjennomtrengelig da. Skulle noen klage på dette, så er det noen kvadratmeter med asfalt på motsatt side av tomten som kunne fjernes. Den asfalten ligger såpass langt vekk at det vil ikke ha noen påvirkning på vannmengde i hagen eller hva som renner ut i kommunale avløp, så det måtte isåfall bare være for å oppfylle reglene 100% om det skulle være nødvendig.
  (trådstarter)
   #5
 117     0
En bruker å finne ut at det er så rådyrt i bruk at den blir slått av etter et par år.
Også de som bare hadde valgt i hjulspor endte opp med dette.

Har varmekabler på en gangsti. Måker vekk det værste først om det er mye og så skrur de på med en timer noen timer for å få det bart, har ikke kostet mange kronene.

Det blir ikke så veldig mye større område det er snakk om.
TSt
   #6
 14,509     0
Da ville jeg brukt rist i enden og en lokal infiltrasjon hvis en ikke får lov å knytte det til overvannsledning. Denne bør isoleres på toppen så den ikke fryser til og varmekabel i renne.
   #7
 4,193     0
Planen I Oslo er firkanta på dette, ergo hjelper ikke med løsninger som fungerer i praksis uten disp.

6.6
Maksimalt 40% av tomtens areal, inklusive bebygd areal (BYA), kan opparbeides med
harde, vann-ugjennomtrengelige overflater.

HSt
   #8
 36,582     Lillestrøm kommune     0
Når jeg var innom Bertil O Steen på Lørenskog hadde de belegningstein i gangveier med åpne hjørner så ut som steinen var satt i litt grovere grus enn vanlig settesand. Nå har jeg ikke søkt etter slik stein enda.
   #9
 627     Bærum     0
Har ikke noe å tilføye på varmekabler, men belegningsstein for permeable dekker (som altså drenerer vann) begynner å bli mer tilgjengelig også for privatmarkedet. Det har nesten tatt over i proff-markedet som følge av krav og behov for overvannshåndtering.
Se feks Aaltvedt sin Aquastein, eller Arena dren fra Asak.