#11
 1 207     Norge     0
Rekkverket er solld nok. Har kilt av "hylsene" som er tredd ned på sokkelen. Dette er og med på å stive av. Har også brukt ei plate inne hylsa for å skru toppvangene ihop. Er 183 cc på stolpene. Eg veg 90kg og kan støtte meg på midten av handrekka utan noko å frykte.. Er aluminium i bånnvangen for å forhindre nedsig.. Foreslo for kystgjerdet å også ha alu.skinne i toppvange for at det skulle bli null liv.. (Ville da bli en del dyrere)
Signatur

   #12
 26     Bodø     1
Kjøpte rekkverk fra Vindex for 2 år siden.  5 m for å ha langs en støttemur, som går fra bakkenivå og opp til 2 m.
2 år er veldig kort tid. Ser fremdeles nytt ut... Her fulgte det med plate for å låse av vangene inne i stolpene. Støpte stolpene fast i jord (singel)  og fylte opp stolpene innvendig med betong. Ble stødige stolper,  men øverste vange har ikke alu forsterkning innvendig. Som den nederste.

I år kjøpte jeg levegg fra Kystgjerdet. Prinsippet med vanger og stolper er det samme som for rekkverk.Det fulgte ikke med plate for avlåsning av vanger inne i stolper.
Da jeg skulle montere direkte på mur, fulgte det med alu stolpe som jeg boltet fast i mur og tredde plast stolpen over. Her blir det mye slakk.Fylte opp stolpene med betong. Da ble det veldig stødig og ingen slakk.

Har lyst til å få rekkverk til altanen. (Høyt)  Tror jeg vil da be om å få alu forsterkning i begge vangene.Så lurer jeg på hvor lurt det er å fylle opp stolpene med betong,med tanke på vekt på altan dekket. Å kile av som i forrige innlegg er også en mulighet 
   #13
 1 207     Norge     0
Har sprosser i vinyl på hytta. Dei vart kjøpt i 1996, dei er like fine den dag idag.
Signatur
NKS
  (trådstarter)
   #14
 15     0
Mitt verandaprosjekt stoppa opp i fjor og jeg er i ferd med å ta fatt på dette nå.

Sjekka rekkverk fra Norgesgjerde, Vindex og Gjerdemannen på Boligmessa forrige helg og av disse foretrekker jeg Gjerdemannen. Ser best ut og virker mest solid.

Gjerdemannen og Kystrekkverket har veldig like gjerder og begge kan leveres med høye aluminiumsinnsatser, så det blir en av disse.

Usikker på om jeg tar jobben med å bytte gulv; har 28x120 vanlig trykkimpregnert i dag.

NilsNKS
  (trådstarter)
   #16
 15     1
Omtrent det samme. Jeg endte opp med Kystgjerdet. Ca. 25k fritt levert for 3x11 veranda inkl. lys.

Nils