MJJ
   #41
 29     0
Hei,

Jeg skal legge flytende terrasse i dag og lurer på om det er greit å bruke 1,6mm mellomrom mellom bordene med vanlige impregnerte bord på 28x145mm? Jeg har kjøpt Camo Pro-X1 1.6 skrumal. Har også en 5mm klosse men syntes gjerne at avstanden er litt stor. (P.S. bordene er ikke tørre)  (trådstarter)
   #42
 3 008     Gol     0
Hei,

Jeg skal legge flytende terrasse i dag og lurer på om det er greit å bruke 1,6mm mellomrom mellom bordene med vanlige impregnerte bord på 28x145mm? Jeg har kjøpt Camo Pro-X1 1.6 skrumal. Har også en 5mm klosse men syntes gjerne at avstanden er litt stor. (P.S. bordene er ikke tørre)Det er innafor med 1,6 mm på vanlig impregnerte bord Sad lykke til Smile
Signatur
   #43
 188     Rogaland     0
Jeg har i sommer lagt ca. 27 m2 terrasse med Royal 28x120, skrudd med Camo skrumal. Jeg er kjempefornøyd, og anbefaler både Royal terrassebord og Camo verktøyet.

En liten notis: Jeg brukte 1.6 mm avstandsstykket i Camo skrumalen (som forøvrig ble målt til nærmere 2mm), og dette gikk greit nok. De bordene som ble lagt når det var varmest, slik at bordene hadde fått tørket litt først, ligger nå helt tett noen steder. Dette er ikke optimalt, men det er bare et par steder det knirker litt, og vannet ser ikke ut til å samle seg nevneverdig. Største problemet er at sand og skitt samler seg litt lett. Resten av terrassen ble lagt i våtere vær (Vestlandssommer...), så der er det et fint mellomrom.

Har lagt ved et par bilder som viser resultatet.  (trådstarter)
   #44
 3 008     Gol     0
Oii så flott terrasse da 👍🏻 Nei er 3,1 mm som er det beste og bruke som avstand på møre royal. Men kan gå bra med 1,6 men kan bli tett og begynne og sprenge.
Signatur
HSt
   #45
 16 485     Sørum     0
Jeg var på besøk et sted vinterstid da de hadde vanndam oppå treterasse, spalten mellom bord var for liten. Det så ikke ut til å være Royal impregnert.
TSt
   #47
 3 004     0
Til alle som benytter skrumaler etc.
Har sett bilder av tre år gammel terasse der alle skjøter nå spriker oppover på en av kantene.  Bordet har sprukket på en av sidene.  Talgo var klar på at dette var ingen reklamasjon siden monteringen ikke har vært anbefalt.  Kollega var på messe sammen med de hvor informasjonen ble gitt. Mulig det virker der en ikke skjøter bord og har feste godt inn fra ende på bordene men skjøte to bord på en bjelke går i allefall ikke med dette.

Har flere noen erfaringer her ? 

Viktig med litt fall (og gjevnt).  En i nabolaget har fått en liten dump på midten av sin terasse, dvs vann samler seg på midten og fryser. Blir enda glattere enn terassebord er i utgangspunktet om vinteren.

  (trådstarter)
   #48
 3 008     Gol     0
Til alle som benytter skrumaler etc.
Har sett bilder av tre år gammel terasse der alle skjøter nå spriker oppover på en av kantene. Bordet har sprukket på en av sidene. Talgo var klar på at dette var ingen reklamasjon siden monteringen ikke har vært anbefalt. Kollega var på messe sammen med de hvor informasjonen ble gitt. Mulig det virker der en ikke skjøter bord og har feste godt inn fra ende på bordene men skjøte to bord på en bjelke går i allefall ikke med dette.

Har flere noen erfaringer her ?

Viktig med litt fall (og gjevnt). En i nabolaget har fått en liten dump på midten av sin terasse, dvs vann samler seg på midten og fryser. Blir enda glattere enn terassebord er i utgangspunktet om vinteren.

Desverre så er det spenninger i treet som vil bevege seg noe. I skjøter kan det være anbefalt og forhåndsborre så sprekker ikke bordene så lett. Har sett det på terrassen jeg la med møre royal i sommer at enkelte bord har vridd seg opp. Men det er spenningen i den so gjør. Slik er det også på vanlige terrassebord.

Det lønner seg uansett og legge med spalte og i vater alle veier. Det at det legger seg vann i en dump er jo noe med bjelkelaget og ikke terrassebordene sin feil. Legger man med anbefalt åpning 3,2 mm så skal dette gå bra med drenering av vann så lenge ting er i vater og snor-rett.
Signatur
TSt
   #49
 3 004     0
Den terassen jeg så bilde av var bordene så vridd opp i skjøtene at den i praksis ikke kan benyttes mere. Men det er mulig at det går bra med mere forsiktig montasje. Jeg kjenner jo ikke til hvordan dette ble gjort men det var utstiller som viste dette til en skrue leverandør som advarsel på hva som kan skje.

Helt enig med at bjelkelag / fundament er årsak til andre problemet, men greit at en har sett at det kan bli slik, ikke sikker på at den som har laget det har tenkt på at dette ville bli resultatet. Kan ha vært setninger også som har gjort at det har blitt slik i ettertid også. Det er iallefall veldig tydelig når det var skiftende vær tidligere i vinter før det var kommet mye snø.
   #50
 141     Vest     0
Jeg fikk anbefalt av en kar fra Essve å doble opp bredden på bjelkelaget der hvor det kom en skjøt. Skru fast noe kappmaterial akkurat der hvor skjøten kommer. Slik at man kan sette skrumalen godt innpå enden av bordet.

Men det hørte jeg selvfølgelig etter monteringen var gjort. Har dog ikke merket noe problemer. Lagt i 3 år nå