7 828    5    0  

Vintergrønn hekk

 23     0
Hei!

Vi har en hekk i dag som mister alle bladene hver eneste høst.

Drømmen er en pen hekk mot naboen som holder seg grønn og pen hele vinteren. Har sett dette i andre hager men får aldri somlet meg til å finne ut hvilken type hekk som der er plantet.

Hekken bør ikke bli for stor. Maksimalt 1 meter dyp og 1,5 meter høy....så den bør kunne klippes uten å ta skade av det.

Takker for gode råd slik at vi kan få en vintergrønn hekk i hagen.

   #3
 115     0
Det spørs rett og slett hvor i landet du bor!
Jeg bor et sted med sone H3-H4.. og jeg turde ikke plante vintergrønn liguster, buksbumsen syntes jeg er kjempefin, men samme problem her, de er ikke veldig hardføre.. og syntes de koster litt mye til at de kanskje kan gå dukken i løpet av vinteren.

Problemet med vintergrønne bladhekker er at de har stor sjans for å fryse, siden de holder bladene hele året..!

Jeg ville også ha vintergrønn, men siden jeg syntes det var litt kjedelig med tuja slik som alle har, så valgte jeg en liguster som holder på bladene lenge og som får blader tidlig...Smile
   #4
 45     0
Jeg bor på vestlandet og har 100m liguster. Grønn og fin mesteparten av året, men vokser ufattelig fort. Shocked
   #5
 59     ålesund     0
Jeg også bor på vestlandet (h4) ved kysten. Plantet 100 m med hybrid barlind i fjor høst. Det regnet i 3 måneder etter at jeg plantet den og hekken ble brun som følge av all fukten, men det klippte jeg bort på vårparten og no er plantene grønne og fine igjen. Det finnes flere sorter, men den jeg har blir ikke mer enn 1-1,5 meter høg og kostet ca 90 kr planten. 40 cm mellom hver plante.

ps. det er en surjordsplante så den må ha rett type gjødsel !