443    8    0  

God bitsskrutrekker?

 4 291     Sørlandskysten     0
Bits-skrutrekkere er kjent for å være nødløsning. De er slarkete, klumpete, og har gjerne et håndtak som ikke er særlig godt å holde i.
For ca 10år siden hadde Clas Ohlson en bitsskrutrekker som var så god å skru med at den overgikk alle vanlige skrutrekkere jeg har brukt. Jeg kjøpte 5 av dem. Tror de kosta kr39. De hadde t.o.m teleskopmagnet! Nå har jeg slitt ut den siste av disse. Etter å ha prøveholdt alle bitstrekkere jeg har sett på monter/biltema/jula/clas er jeg overbevist om at gode bitstrekkere er en sjelden vare. Vet noen om en bra bitstrekker som kan erstatte det gamle vidunderet fra Clas?
Signatur

  (trådstarter)
   #2
 4 291     Sørlandskysten     0
Kjenner jeg blir litt skeptisk når håndtaket deles i to for bitsoppbevaring. Må man da passe på å holde i riktig del av håndtaket når man skal skru til?
Signatur
   #4
 41     Lier     0
Jeg har dette settet:
https://www.bauhaus.no/catalog/product/view/id/9713/s/bitssett-kompakt-kk-50-med-14-deler-wera/ (men jeg kan virkelig ikke huske å ha betalt 699,- Det var stivt...)

http://products.wera.de/en/kraftform_kompakt_kraftform_kompakt_50.html

I det settet følger denne med:
http://products.wera.de/en/kraftform_kompakt_bitholding_screwdrivers_and_adaptors_817_r.html

Jeg liker håndtaket veldig veldig godt, men på grunn av bitsholderen kommen man ikke til der skruen sitter forsenket i et hull. Lite slark og veldig praktisk at den kan forlenges/kortes inn. Men må innrømme at jeg stort sett går for en "vanlig" skrutrekker dersom jeg skal skru mye.  (trådstarter)
   #6
 4 291     Sørlandskysten     0
Men må innrømme at jeg stort sett går for en "vanlig" skrutrekker dersom jeg skal skru mye.


Nøyaktig mitt poeng - man foretrekker vanlige trekkere over bitstrekkere. Det var det spesielle med bitstrekkeren fra Clas - den var så god at jeg foretrakk den over vanlige trekkere. Den ble opprinnelig kjøpt en dag jeg var på sykkeltur og fikk et akutt behov for å skru. Etter det ble det til at jeg kjøpte en til hver bil, en fast i tursekken, en i garasjen og en på kontoret. I.o.m at jeg nå har mistet/slitt ut alle var det jo ikke det mest slitesterke produktet, men utrolig godt å bruke så lenge de varer. Garasjetrekkeren var den mest brukte, og hver gang den to kvelden ble den erstattet av en av de andre av samme modell, mens biler og sekk fikk nye bitstrekkere som viste seg å kun hode til nødbruk.

Har bestilt 4 forskjellige billigtrekkere fra ebay som ligner litt på den Clas en gang hadde og kommer til å dra innom bauhaus for prøveholding neste gang jeg er forbi en av deres butikker i åpningstiden. Forhåpentlig vil en av dem være verdt å ha flere av.
Signatur
   #7
 41     Lier     0
Men må innrømme at jeg stort sett går for en "vanlig" skrutrekker dersom jeg skal skru mye.


Nøyaktig mitt poeng - man foretrekker vanlige trekkere over bitstrekkere. Det var det spesielle med bitstrekkeren fra Clas - den var så god at jeg foretrakk den over vanlige trekkere.


Hehe, den typen bitstrekker har jeg tilgode å finne!

Wera sin er like god å holde i som vanlig wera-trekker. Størrelsen er 817-håndtaket er identisk med det som sitter på PH1-trekkeren. Personlig synes jeg wera sine håndtak er utrolig gode, men jeg vet at enkelte mener det motsatte. Også er det en del som påstår at de grønne delene av håndtaket, som består av en myk type gummi (butylgummi?) fort blir "spist opp" av olje/fett/løsemidler.

Helt uten slark er den ikke, men det er absolutt av den beste bitstrekkeren jeg har prøvd. Jeg har versjonen som låser fast bitsen i holderen. I grunnen veldig kjekt, men det er en stor ulempe, og det er at man ikke kommer like godt til over alt. (også har jeg ikke bits med gripemønster på tuppen, men det har de faste trekkerne, noe jeg liker svært godt. men det går på bitsen og ikke bitstrekkeren). Lykke til i jakten.God bitsskrutrekker? - IMG_2186.jpg - pettergGod bitsskrutrekker? - IMG_2187.jpg - petterg