570    7    0  

Pussemaskin til vindu, karmer, lister og panel?

 1 802     0
Skal prøve å friske opp noen vinduer og dører her i hus, både vindu, karmer og lister skal males på nytt. Skal også male noen vegger av panel og ble fortalt at jeg burde pusse over før maling. Så jeg er ute etter en pussemaskin jeg kan bruke til denne jobben, men ønsker ikke å bruke så veldig mye på det.

Vil denne være et godt valg?

https://www.prisjakt.no/product.php?e=4354125

   #1
 5 079     Akershus     0
Dersom du ikke har mye profiler kan den funke. Har du derimot mange profiler som skal pusses, er ikke den der perfekt for jobben.

.Thag
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 1 802     0
Ingen profiler, så da skal det vel gå greit.

Multikutter blir vel litt liten om en må pusse over hele vegger av panel før de skal males?
  (trådstarter)
   #4
 1 802     0
Blir litt forvirret når jeg ser på slipemaskiner. Det er jo så mange typer og fasonger. Rund, firkantet, trekant, plansliper, multisliper, eksentersliper osv.

Noen som har en oversikt over hva en bruker rundt/firkant/trekant til og hva bruk de ulike maskinene er beregnet til?
  (trådstarter)
   #5
 1 802     0
Beklager at jeg maser litt her.

Da har jeg prøvd å få en oversikt, og virker som jeg trenger to ulike maskiner. Er det virkelig nødvendig?

Vil jeg ikke klare meg med en Bosch GSS 18V-10 som kommer med to slipesåler der en er med spiss tupp?

Skal altså slipe ned to vinduer så jeg får fjernet gammel lakk og kan male de. I tillegg skal det pusses over panel i en kjellerstue før maling.
TSt
   #6
 10 334     0
På vinduer avhenger det av hva en kommer til med.  Om f.eks. rammen er smal på oversiden av et beslag nede og glasslist som stikker ut.  Da må en ha noe som er veldig smalt for å komme til.  

Rund er til slipeskive og gir som regel veldig grovt resultat hvis det ikke er stasjonært. Slipes gjerne med bare deler av skive. Papir kan lett revne ved feil bruk.   Trekantet og firkantet benytter begge "plansliper" prinsippet som er rister litt frem og tilbake.  Er noe mere effektivt enn en slipekloss.  Eksentersliper går rundt men har i tillegg litt annen bevegelse slik at en ikke like lett lager sirkler, en sliper med hele sålen. Noen av disse kan kombineres med avsug, da har en hull i såle og slipepapir. Eksentersliper kan benyttes der en ønsker mere avvirkning men en må gjerne avslutte med noe annet iallefall finere papir.  

Båndpusser avvirker mest men kan også være farlig.  Det finnes noen med sliperamme som gjøre at den ikke er like vill.  
  (trådstarter)
   #7
 1 802     0
Det er ikke store flatene jeg har å jobbe mot i vinduene, da er det stort sett den tynne kanten mot glasset og resten av treverket på vinduet. I tillegg kommer karmer som nå er uten lister, og ikke minst panelveggene som skal pusses av.

Tror jeg satser på at den nevnte Bosch maskinen er liten nok til å klare oppgaven, men samtidig stor nok til å bruke på veggene også.

Alternativet blir å kjøpe en liten sak til de minste områdene, noe ala Bosch PSM Primo og supplere med en større maskin til de større overflatene.